Εσείς ρωτάτε – Εμείς απαντάμε

23Φεβ 2017

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

ΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ;

ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΡΑΠΕΧΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΩΣ 31/12/2016 ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 3 ΜΗΝΩΝ ΟΧΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΓΙΑ  ΦΠΑ

 

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΜΕ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ-ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ

 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ;

ΝΑΙ ΓΙΑ 70 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ;

ΝΑΙ ΚΑΙ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

 

ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;

ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

 

12Σεπ 2016

Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, αδυνατούν, δεδομένων των σημερινών συνθηκών αδυνατούν να είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων για τις οφειλές τους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οφειλόμενες δόσεις και να καθίστανται τα ποσά ληξιπρόθεσμα.

συνέχεια

27Ιούλ 2016

ΠΗΡΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ;

Σημαντικότατο θέμα στην ανάληψη δανειακών υποχρεώσεων δημιουργείται όταν εμπλέκονται και άλλα άτομα, τα οποία είτε υπέγραψαν ως συνοφειλέτες είτε ως εγγυητές είτε στην περίπτωση που πρόκειται για τους κληρονόμους του οφειλέτη όταν επήλθε θάνατός του. Είναι, λοιπόν, κρίσιμης σημασίας να γνωρίζουν τα πρόσωπα αυτά ποια είναι η θέση τους και ποιες οι συνέπειες της υπαγωγής του πρωτοφειλέτη στο Ν. Κατσέλη για εκείνους.

Συνέχεια

27Ιούλ 2016

ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ;

Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών που ταλανίζεται σήμερα από οφειλές σε τραπεζικά ιδρύματα, ακολουθεί τη δικαστική οδό προσπαθώντας να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Κατσέλη. Μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί προκειμένου ένα πρόσωπο να μπορέσει να υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη, είναι να μην έχει την εμπορική ιδιότητα, δηλαδή να μην έχει πτωχευτική ιδιότητα.

Συνέχεια

27Ιούλ 2016

ΕΧΩ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΩ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΩ ;

Βραχνάς για τους οφειλέτες είναι ο επαπειλούμενος κίνδυνος να χάσουν την ακίνητη περιουσία τους, είτε πρόκειται για ένα μόνο ακίνητο είτε για περισσότερα, στην περίπτωση που ο πιστωτής επισπεύσει αναγκαστική εκτέλεση, προς το σκοπό της είσπραξης της οφειλής προς αυτόν. Μέσα στην κατάσταση μεγάλης πίεσης που δημιουργείται στους οφειλέτες, οι τελευταίοι προσπαθούν να βρουν λύσεις για να προστατέψουν την περιουσία τους , ειδικότερα κατά το τελευταίο διάστημα, όπου η απελευθέρωση των πλειστηριασμών έχει δημιουργήσει ακόμα ασφυκτικότερες συνθήκες.

Συνέχεια

22Ιούν 2016

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΕ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Πολλές είναι οι περιπτώσεις οφειλετών, οι οποίοι, αν και η υπόθεσή τους έχει επιτυχή έκβαση, δεν μπορούν να είναι συνεπείς απέναντι στη δόση που ορίζει ο Ειρηνοδίκης, προκειμένου να περιληφθούν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη. Συνέχεια

22Ιούν 2016

1 Δεν ήθελα να πάω σε δικηγόρο για την αίτηση του νόμου Κατσέλη και πήγα σε έναν οικονομικό σύμβουλο. Το δικαστήριο δεν πήγε καλά. Τι πρέπει να κάνω τώρα;

Προσοχή οι οικονομικοί σύμβουλοι δεν είναι δικηγόροι και δεν έχουν τις γνώσεις  να προσφέρουν νομική υποστήριξη. Χρειάζεται να έχετε οπωσδήποτε έναν δικηγόρο. Μπορεί να γίνει νέα αίτηση ή έφεση   

Συνέχεια

15Ιούν 2016

 ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ;

Ο νόμος 3869/2010, δηλαδή ο νόμος για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα,  ή αλλιώς για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστός και ως νόμος Κατσέλη, είναι ο νόμος που λειτούργησε λυτρωτικά για μεγάλο μέρος δανειοληπτών, οι οποίοι χωρίς δική τους υπαιτιότητα βρέθηκαν να οφείλουν υπέρογκα ποσά σε δανειακά προϊόντα. Πράγματι μεγάλος αριθμός οφειλετών κατέθεσε αίτηση στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο, σε μια προσπάθεια να προστατέψει την περιουσία του και να ρυθμίσει παράλληλα τις οφειλές του.
Συνέχεια

07Ιούν 2016

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στο fimotro.gr

Όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό εντείνονται οι φόβοι για «άνοιγμα» των πλειστηριασμών, πολλώ δε μάλλον καθώς ψηφίστηκε και η δυνατότητα πώλησης δανείων σε ξένα fund τα οποία φυσικά μπορεί να τηρήσουν μια πολύ πιο σκληρή στάση απέναντι στους ληξιπρόθεσμους δανειολήπτες. Ας δούμε όμως πια είναι η διαδικασία για να φτάσει ένα σπίτι να καταλήξει σε πλειστηριασμό. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά ακολουθείται μια σωρεία νομικών διεργασιών. Ας δούμε αναλυτικά και απλά τα στάδια που ακολουθούνται, αλλά και πως προστατεύεται ένας δανειολήπτης.

Συνέχεια

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αθήνα, Χαρίλαου Τρικούπη 22, 4oς όροφος

Συνεργαζόμενα γραφεία

Κόρινθος, Κολιάτσου 36  - Χαλκίδα, Μαυρογένους 2

210 38 00 573  

693 7523 113

akorsanou@korsanou.gr

Βρείτε μας στα social media