Προετοιμασία για τον Διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Έχεις αποφασίσει ή σκέφτεσαι να συμμετέχεις στο διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης; Σίγουρα είναι μια σωστή απόφαση καθώς η επιτυχής εισαγωγή στη σχολή αυτή σημαίνει ότι αποκτάς πρόσβαση σε μια μόνιμη σταθερή θέση εργασίας ως ανώτερο στέλεχος στο χώρο του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στη σημερινή οικονομική συγκυρία με την τόσο έντονη οικονομική αστάθεια, η προοπτική μιας μόνιμης θέσης εργασίας με ένα αξιοπρεπή μισθό είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Για αυτό άλλωστε και ο ανταγωνισμός είναι σοβαρός. Ο επόμενος 28ος διαγωνισμός θα «ανοίξει» 160 θέσεις και είναι η σωστή στιγμή για να ξεκινήσεις την προετοιμασία σου.

Ποια είναι η σωστή προετοιμασία; Από τι εξαρτάται; Εξαρτάται από εσένα. Από την αποφασιστικότητα σου και τις επιλογές σου, από το χρόνο, την αφοσίωση και την ενέργεια που θα αφιερώσεις στην προσπάθεια. Εδώ όμως βρίσκεται και το σημαντικό κομμάτι ποιον θα επιλέξεις να σε προετοιμάσει για αυτές τις εξετάσεις; Και για ποια μαθήματα χρειάζεσαι την προετοιμασία; Συνήθως για όλα τα μαθήματα απαιτείται πολύ διάβασμα. Όλα τα μαθήματα είναι το ίδιο δύσκολα για εσένα; Και τι γίνεται αν δεν μένεις στην Αθήνα;

Το μάθημα της οργάνωσης και λειτουργίας του Κράτους αποτελεί ένα από τα δύο βασικά μαθήματα και τομείς της ύλης των εξετάσεων. Συμπεριλαμβάνει ύλη Συνταγματικού, Διοικητικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών.  Δεύτερο σημαντικό πεδίο εξέτασης είναι τα Οικονομικά Μαθήματα,  ύλη ουσιαστικά Μικροοικονομίας  και Μακροοικονομία που επίσης γίνεται με τη μορφή εξέτασης ανάλυσης και ανάπτυξης κειμένου. Τέλος υπάρχει η εξέταση σε λεκτικές δεξιότητες και γενικές γνώσεις με μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής.   Μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς για την προετοιμασία σας σε όλα τα μαθήματα . Η προετοιμασία γίνεται με τη μορφή εξαιρετικά ολιγομελών τμημάτων ή και ιδιαίτερων μαθημάτων on line.

Υπάρχουν υποψήφιοι που μπορεί να μην αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κατανόηση των οικονομικών μαθημάτων, αλλά να μην έχουν καμία εξοικείωση με την αχανή ύλη των νομικών μαθημάτων. Η το αντίθετο, απόφοιτοι θεωρητικών σχολών δυσκολεύονται περισσότερο στα οικονομικά μαθήματα. Μπορεί επίσης ένας υποψήφιος να χρειάζεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προσπάθεια από τον καθηγητή του και σίγουρα αυτό βρίσκεται πιο δύσκολα σε ένα κέντρο εκπαίδευσης με πληθώρα μαθητών σε μια τάξη που έχουν και διαφορετικό επίπεδο γνώσεων και δυνατοτήτων. Μπορεί επίσης ένας υποψήφιος να είναι εργαζόμενος και να θέλει να έχει ευελιξία στις ώρες του μαθήματος. Σίγουρα ένα προσωπικό μάθημα ή ένα  ολιγομελές τμήμα βοηθά στο να επικεντρωθεί ο εκπαιδευτής στον υποψήφιο και στις δυσκολίες ή τις απορίες που μπορεί να έχει με τον καλύτερο τρόπο.

Η Άννα Κορσάνου είναι νομικός απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνιολογία Δικαίου από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Ασκεί δικηγορία με επιτυχία επί 18 έτη. Είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και διαπραγματεύτρια. Έχει εμπειρία στην προετοιμασία υποψηφίων για διαγωνισμούς Δημοσίου και άριστα αποτελέσματα στη διδασκαλία. Μια αρχική επικοινωνία θα σας δείξει τον οργανωτικό και ευκρινή τρόπο προετοιμασίας, αλλά και την υποστήριξη που έχουν οι εκπαιδευόμενοι.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στo mail korsanou@yahoo.gr ή στα τηλέφωνα του γραφείου.

Επικοινωνία

Βιογραφικό

Scroll to Top