Καλό είναι να γίνει κατανοητή ή έννοια των ασφαλιστικων μέτρων κατά της  εκτελεστικης διαδικασίας που ξεκινά μετά την κατάθεση της αίτησης του νόμου 3869/2010. Ο νόμος 3869/2010 δεν  έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα δηλαδή αφ ενός απαιτείται ως προϋπόθεση παραδεκτού η μη καταβολή των οφειλων και η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών με απλά λόγια να μην πληρώνεις , αλλά από την αλλη  ο δανειστής δηαδή η Τράπεζα έχει κάθε δικαίωμα να κινηθεί εναντίον του οφειλέτη ακόμα και όταν αυτός έχει καταθέσει την αίτηση του στο Ειρηνοδικείο.

Προκειμένου να προστατευθεί ο οφειλέτης  έχει το δικαίωμα να καταθέσει στο Ειρηνοδικείο που κατέθεσε την αίτησή του και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατα μιας διαταγής πληρωμής ή μιας κατασχετήριας έκθεσης που μπορεί να του εχει κοινοποιηθεί.

Με την απόφαση 1/2011 το Ειρηνοδικείο Καρδίτσας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής και ανέστειλλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος οφειλέτη έως ότου εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης του νόμου 3869/2010 που είχε προηγουμένως κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο.

Προσοχη! Η αίτηση αναστολής χωρεί μόνο κατά συγκεκριμένης πράξης εκτέλεσης ( πχ κατασχετήριας έκθεσης) και τότε μπορεί να δοθεί και προσωρινή διαταγη  και δεν γίνεται δεκτη αν ζητά καποιος αναστολή εκτέλεσης μελλοντικών μέτρων εκτέλεσης

Κατεβάστε από εδώ το κείμενο της απόφασης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top