ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

Άξια αναφοράς είναι μία υπόθεση ποινικής φύσεως η οποία απασχόλησε προσφάτως το γραφείο μας. Και τούτο διότι το ποινικό σκέλος της υποθέσεως συνδέεται άρρηκτα με οφειλές ενός δανειολήπτη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την υπόθεση ενός δανειολήπτη, ιατρού στο επάγγελμα, ανάμεσα στις οφειλές του οποίου υπήρχε και ένα δάνειο για την απόκτηση αυτοκινήτου, το οποίο δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει πλέον. Η τράπεζα από πλευράς της κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής και αγωγή, την οποία και κέρδισε και ως εκ τούτου έπρεπε να παραδοθεί το όχημα σε αυτήν. Εφόσον το όχημα δεν παραδόθηκε, η τράπεζα κατέθεσε μήνυση για υπεξαίρεση, η οποία εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, καθώς λόγω της αξίας του οχήματος (20.000 ευρώ) θεωρήθηκε ως υπεξαίρεση αντικειμένου  ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Κατά την εκπροσώπηση του κατηγορούμενου, η πληρεξούσια δικηγόρος του Κορσάνου Άννα, τόνισε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο τελευταίος βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμών και έχει καταθέσει αίτηση για υπαγωγή του στο νόμο 3869/2010, και ως εκ τούτου έχει πρόθεση να πληρώνει τη ρύθμιση που θα του επιβάλλει το αρμόδιο Δικαστήριο. Ωστόσο, το ποινικό Δικαστήριο δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό αυτό, παρά μόνο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, καθώς ο κατηγορούμενος ως γιατρός πατέρας τριών παιδιών, προσφέρει εθελοντική εργασία στο Δήμο και είχε λευκό ποινικό μητρώο. Τελικώς, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και ασκήθηκε εκ μέρους μας έφεση.

Scroll to Top