Εξωδικαστικός Συμβιβασμός

02Αυγ 2021
Πτωχευτικός Νόμος

1. Εμφανίζεται στην αίτηση ο/η εν διαστάσει σύζυγος και απαιτείται άρση απορρήτου του, υπάρχει δυνατότητα να παραλειφθεί;

Προβλέπεται τεχνική αναβάθμιση της εφαρμογής κατά την οποία, εφόσον ο/ η σύζυγος βρίσκεται σε διάσταση και είναι ενημερωμένο σχετικά το μητρώο ΑΑΔΕ πριν την υποβολή της αίτησης, δεν θα απαιτείται η άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου του/ της. Επομένως, στην περίπτωση που εμφανίζεται στην αίτηση ο/η εν διαστάσει σύζυγος, θα πρέπει να δηλωθεί αυτή προηγουμένως στο Μητρώο της ΑΑΔΕ, και στη συνέχεια να ακυρωθεί η αίτηση και να υποβληθεί νέα.

Συνέχεια

09Ιαν 2019

Ο νέος ν. 4587/18 έφερε σημαντικές αλλαγές που βελτίωσαν το νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, κάνοντας βήματα προς τη λύση βασικών προβλημάτων που είχαν παρατηρηθεί.

Συνέχεια

09Ιαν 2019

Πώς μπορώ να προστατεύσω την περιουσία μου αν μπω στον εξωδικαστικό μηχανισμό

 

Με την ένταξη του οφειλέτη στον εξωδικαστικό μηχανισμό, προστατεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία του από μέτρα εκτέλεσης των δανειστών του, ενώ αναστέλλεται και η ποινική δίωξη για τα αδικήματα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο και της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, αναφορικά με τις οφειλές των οποίων ζητείται η ρύθμιση.

Continue reading

28Δεκ 2018

Ο  εξωδικαστικός συμβιβασμός χρεών εμπόρων και επιχειρήσεων  αφορά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα, δηλαδή εμπόρους και εταιρείες που έχουν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, εφόσον έχουν οφειλές προς κάποιο Τράπεζα από δάνειο ή και οφειλές σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία, έως το τέλος του 2017.

Συνέχεια

24Δεκ 2018

1. Έχω επιχείρηση με οφειλή στην εφορία και έχω και ένα στεγαστικό δάνειο διευκολύνεται η διαδικασία για εμένα ;

Ναι διότι πλέον οι πιστωτές μπορούν με δήλωση τους να εξαιρούν μη επιχειρηματικές οφειλές εφ όσον κρίνουν ότι δεν επηρεάζεται η βιωσιμότητα του δανειολήπτη

Συνέχεια

10Φεβ 2018
  1. ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Τα φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή τους ελεύθερους επαγγελματίες (πχ. Γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες  κλπ.)

  1. ΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΦΟΡΑ

Οφειλές προς Εφορία και ΕΦΚΑ έως 50.000 ευρώ

  1. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 60.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 40.000 ΕΥΡΩ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΩ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΤΗ?

Συνέχεια

27Νοέ 2017
Εξωδικαστικός Συμβιβασμός

Χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που στενάζουν υπό το βάρος των χρεών τους τόσο προς το Κράτος όσο και προς τις Τράπεζες. Από τον Αύγουστο ισχύει ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα σε εμπόρους και επιχειρήσεις να ρυθμίσουν εξωδικαστικά και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τις οφειλές τους πετυχαίνοντας επιπλέον και υψηλές διαγραφές προσαυξήσεων για χρέη προς το δημόσιο αλλά και χρεών προς τις Τράπεζες.
Και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα ήρθε. Πρόκειται για εταιρεία με χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία που εκμεταλλευόμενη το νόμο αυτό πέτυχε διαγραφή έως και 85% των προσαυξήσεων της οφειλής της κάτι που σίγουρα με τίποτα δεν μπορούσε έως τώρα να καταφέρει.
Το θέμα παρουσιάστηκε από τον ηλεκτρονικό και τηλεοπτικό τύπο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Χαρίλαου Τρικούπη 22, 4oς όροφος

Αθήνα 

210 38 00 573  

693 7523 113

korsanou@yahoo.gr

Βρείτε μας στα social media