Ρύθμιση οφειλών μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού

Ολοκληρώθηκε ακόμα μία αίτηση εξωδικαστικού μηχανισμού από το γραφείο μας, αυτή τη φορά για εντολέα μας που δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας με αρκετά υψηλά εισοδήματα αλλά είχε οφειλές συνολικού ύψους 216.974,01 ευρώ προς Εφορία, ΕΦΚΑ και μία εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων.

Το κυριότερο πρόβλημα του ήταν οι οφειλές προς την Εφορία, καθώς λόγω αυτών είχε επιβληθεί κατάσχεση σε τραπεζικούς του λογαριασμούς και είχε γίνει και κατάσχεση εις χείρας τρίτου στην αμοιβή που λάμβανε από πελάτες του. Μετά την επιβολή κατάσχεση εις χείρας τρίτου αποφάσισε να προχωρήσει σε ρύθμιση 24 δόσεων με την Εφορία, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση του έχει ανοδική οικονομική πορεία η κάθε μηνιαία δόση είχε ύψος περίπου 6.000 ευρώ και δεν μπορούσε να την αποπληρώνει.

Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκε στο γραφείο μας. Μετά από παροχή νομικής συμβουλευτικής αποφασίστηκε ότι το καλύτερο για την υπόθεσή του θα ήταν να ρυθμίσει τις οφειλές του μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού. Περίπου 10 ημέρες μετά την οριστική υποβολή της αίτησης λάβαμε την σύμβαση αναδιάρθρωσης.

Η πρόταση των πιστωτών ήταν η ακόλουθη:
Για τις οφειλές προς την εφορία ύψους 136.339,14 ευρώ προβλέπεται ρύθμιση σε 108 μηνιαίες δόσεις των 1.442,05 ευρώ.
Για τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ ύψους 56.026,88 ευρώ προβλέπεται ρύθμιση σε 108 μηνιαίες δόσεις ποσού 592,59 ευρώ η καθεμία.
Για την δανειακή οφειλή του ύψους 24.607,99 ευρώ που την διαχειρίζεται πλέον εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων η πρόταση που του έγινε είναι ρύθμιση σε 120 μηνιαίες δόσεις των 249,14 ευρώ.

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από τον εντολέα μας και είναι απολύτως βιώσιμη για αυτόν

Είναι πολλοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες που στο παρελθόν είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών της επιχείρησής τους είτε και λόγω αμέλειας βρέθηκαν με οφειλές κυρίως προς το δημόσιο, αλλά πλέον έχουν μία ανοδική επαγγελματική και οικονομική πορεία και αποφασίζουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Στις περιπτώσεις αυτές φαίνεται ο εξωδικαστικός μηχανισμός να είναι η κατάλληλη λύση αφού ειδικά ως προς το δημόσιο μπορούν να πετύχουν ρυθμίσεις με έως και 240 μηνιαίες δόσεις αντί των ρυθμίσεων των 24 δόσεων που γίνονται αυτή τη στιγμή με την Εφορία και τον ΕΦΚΑ.

Ενημερωθείτε από τους έμπειρους νομικούς συμβούλους του γραφείου μας αν πληροίτε και εσείς τις προϋποθέσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού προκειμένου να απεμπλακείτε από το βάρος των οφειλών σας.

Scroll to Top