Δικαστικές Αποφάσεις 2014

02Νοέ 2014

Στην υπόθεση αυτή έχουμε να κάνουμε με πλήρη δικαίωση ενός νέου ανθρώπου που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα με ένα χαμηλό μισθό και η σύζυγος του είναι άνεργη. Τα χρέη τα ανέλαβε σε μικρή ηλικία για να βοηθήσει τους γονείς του. Το δικαστήριο δέχτηκε όλους τους ισχυρισμούς τους αιτούντος και απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των τραπεζών και πιο σημαντικό δεν δέχτηκε την ένσταση δόλου, ούτε την ένσταση μη ύπαρξης αδυναμίας πληρωμής αφού θεωρεί ότι η χαμηλή ρευστότητα του σε σχέση με τις οικονομικές του υποχρεώσεις θεμελιώνουν την έννοια της αδυναμίας πληρωμής.

Συνέχεια

07Οκτ 2014

Να σημειωθεί πως πρόκειται για υπόθεση που δεν χειρίστηκε το γραφείο μας. Η απόφαση αυτή βρίσκεται αναρτημένη στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Με την ως άνω απόφαση κρίνεται πως δεν έχει επέλθει κάποια ουσιώδης μεταβολή στην οικονομική, περιουσιακή και οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος. Πρέπει να σημειωθεί πως είχε λάβει χώρα έκδοση μη οριστικής απόφασης με την οποία έγινε ρύθμιση των οφειλών του αιτούντος με μηδενικές μηνιαίες καταβολές και ορίστηκε νέα δικάσιμος, ώστε να γίνει επαναπροσδιορισμός των μηνιαίων δόσεων. Με την υπ’ αριθμ. 16/2014 σημαντικότατη απόφαση του, το Ειρηνοδικείο Άρτας προχώρησε σε οριστική απαλλαγή του οφειλέτη με την ολική διαγραφή του χρέους του.

Συνέχεια

07Οκτ 2014

Η ως άνω απόφαση αφορά σε 35 χρονο δανειολήπτη ο οποίος είναι άνεργος από τον Νοέμβριο του 2011 έως και σήμερα με μηδενικό εισόδημα. Είναι άγαμος και διαμένει με τους γονείς του, εκ των οποίων ο πατέρας του, ο οποίος είναι συνταξιούχος καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης του. Το συνολικό ποσό οφειλών του αιτούντος προς τα πιστωτικά ιδρύματα ανέρχεται στα 34.801,72 ευρώ, ενώ ο ίδιος δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία. Όταν προχώρησε στη σύναψη δανειακών συμβάσεων αποκόμιζε ένα χαμηλό εισόδημα από την εργασία του.

Συνέχεια

07Σεπ 2014

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για συνταξιούχο αστυνομικό με καθαρές μηνιαίες αποδοχές που ανέρχονται στο ποσό των 1.257.00 ευρώ. Η σύζυγος αυτού είναι άνεργη, εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ με μηδενικό εισόδημα. Διαθέτουν κύρια οικία και ειδικότερα μονοκατοικία που ανήκει κατά πλήρη κυριότητα και σε ποσοστό ½ εξ αδιαιρέτου στον καθένα. Το συνολικό ποσό οφειλής του αιτούντος προς τις καθ’ ων πιστώτριες του φτάνει τα 169.304,38 ευρώ εκ των οποίων 137.745,28 ευρώ είναι τα κοινά χρέη. Το σημαντικό στην εν λόγω απόφαση είναι πως ο Ειρηνοδίκης προέβη σε συνεκδίκαση μολονότι δεν είχε κατατεθεί κοινή αίτηση.

Συνέχεια

02Αυγ 2014

Με την απόφαση αυτή, σε υπόθεση που χειρίστηκε επιτυχώς το γραφείο μας, το Ειρηνοδικείο προχώρησε σε σημαντικότατη διαγραφή χρέους, ύψους 31.342,68 ευρώ για 34χρονο δανειολήπτη με πρώην εμπορική ιδιότητα.

Συνέχεια

12Ιούλ 2014

Πρόκειται για την υπόθεση 52χρονης δανειολήπτριας που λαμβάνει προσωρινή σύνταξη ποσού 420 ευρώ. Ο σύζυγος της λαμβάνει και αυτός προσωρινή σύνταξη ύψους 420 ευρώ. Το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο συνίσταται στην κύρια οικία της. Τα χρέη της, που φτάνουν στο ποσό των 35.501,77 ευρώ, προέρχονταν από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Το Δικαστήριο με την απόφαση του δικαίωσε την δανειολήπτρια και προστάτευσε την κύρια οικία της.

Συνέχεια

20Μαΐ 2014

Αριθμός Απόφασης 205/2014
ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
(Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας)

Αποτελούμενο από την Ειρηνοδίκη Ι. Κ. και από τη Γραμματέα Ο. Φ.
Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 28 Ιανουαρίου 2014 για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:
ΤΗΣ ΑΙΤΟΥΣΑΣ: Σ. Κ. του Α., κατοίκου Πειραιά, που παραστάθηκε μετά της πληρεξούσιας της δικηγόρου Άννας Κορσάνου.

Συνέχεια

20Μαΐ 2014

Διαγραφή 20.000 ευρώ για 37 χρόνο ιδιωτικό υπάλληλο με καταναλωτικά δάνεια 95.000 ευρώ. Το Ειρηνοδικείο αφ’ ενός έκανε διαγραφή χρέους προστάτευσε την κυρία οικία του αλλά και την υπόλοιπη περιουσία του αιτούντος.

Συνέχεια

02Μαΐ 2014

Για άλλη μια φορά οι Έλληνες Δικαστές κρίνοντας ορθά κατά τις περιστάσεις προχωρούν με τις αποφάσεις τους σε γενναίες διαγραφές χρεών σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πραγματική και αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο δανειολήπτης είναι διαζευγμένος χωρίς παιδιά και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος με μηνιαίες αποδοχές 636 ευρώ. Στα 45 του χρόνια αναγκαστικά διαμένει με τους γονείς του καθώς δεν έχει χρήματα για να μείνει μόνος του.

Συνέχεια

  • 1
  • 2

Επικοινωνήστε μαζί μας

Χαρίλαου Τρικούπη 22, 4oς όροφος

Αθήνα 

210 38 00 573  

693 7523 113

korsanou@yahoo.gr

Βρείτε μας στα social media