Εξωδικαστικός Συμβιβασμός-Επιτυχής Αίτηση

Δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που πέτυχε το γραφείο μας δημοσιεύτηκε στο νομικό περιοδικό «Αρμενόπουλος», το οποίο εκδίδεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, στο τεύχος του Απριλίου 2023 με πολύ εύστοχο επιστημονικό σχολιασμό από την Άννα Πλεύρη, Επιστημονική Συνεργάτιδα του περιοδικού και Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Πρόκειται για την υπ’ αριθμό 1877/2022 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε επί υπόθεσης διαμεσολάβησης εντολέως μας με την εταιρεία DoValue Greece.

Ειδικότερα, είχε γίνει επίσημη διαδικασία τραπεζικής διαμεσολάβησης του Ν. 4640/2020 με την εταιρεία DoValue Greece, υπεγράφη πρακτικό επιτυχίας και η εντολέας μας τηρούσε την σχετική απόφαση καταβάλλοντας ανελλιπώς τις οριζόμενες μηνιαίες δόσεις. Ωστόσο, η εταιρεία συνέχιζε τις τηλεφωνικές οχλήσεις προς αυτή και της απέστειλε και εξώδικη δήλωση χαρακτηρίζοντάς την μη συνεπή. Λόγω μιας επαναλαμβανόμενης δυσλειτουργίας του συστήματος της η εταιρεία DoValue Greece παραβίαζε το πρακτικό διαμεσολάβησης. Το γραφείο μας απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου η εταιρεία να σταματήσει τις τηλεφωνικές οχλήσεις προς την εντολέα μας και να διορθώσει το λάθος της.

Πράγματι, το δικαστήριο έκρινε καταχρηστική τη συμπεριφορά της DoValue Greece και την παραβίαση του πρακτικού διαμεσολάβησης και ως εκ τούτου της απαγόρευσε να οχλεί την εντολέα μας υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα καταβάλει συνεπώς τις μηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή της οφειλής της.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα του περιοδικού.

armenopoulos-4_2023-p72-78
Scroll to Top