ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 30Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Την 1 έως 3 Απριλίου 2022 διεξήχθη στην πόλη του Ναυπλίου το 30ο συνέδριο εμπορικού δικαίου. Το θέμα του συνεδρίου ήταν το νέο δίκαιο φερεγγυότητας. Δηλαδή με απλά λόγια οι πτωχεύσεις και ο εξωδικαστικός μηχανισμός. Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, από καθηγητές εμπορικού δικαίου υψηλού επιστημονικού νομικού ενδιαφέροντος.

Παρουσιάστηκαν θεωρητικά, αλλά και πρακτικά θέματα του νέου νόμου. Στο συνέδριο υπήρχε σημαντική συμμετοχή ακροατών, αλλά και οι εισηγητές ήταν μέλη νομικών σχολών της χώρας, αλλά και άτομα που συμμετείχαν στην ομάδα που συνέταξε το νέο πτωχευτικό νόμο.

Σημαντικό ήταν ότι συμμετείχε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κυρία Μαρία Γεωργίου, που έδειξε πολύ ενδιαφέρον για το νέο αυτό νόμο, ήθελε πολύ να ενημερωθεί και ασφαλώς μας ενημέρωσε όλους για το θέμα της φοβερής επιβάρυνσης των Ειρηνοδικείων όλης της Χώρας και από τις υποθέσεις του νόμου Κατσέλη που πλέον θα εκδικάζουν και τις υποθέσεις των πτωχεύσεων μικρού αντικειμένου.

Υπήρχαν καθηγητές όπως ο κύριος Ψυχομάνης που εξέφρασαν μεγάλες επιφυλάξεις για το νόμο αυτό. Υπήρχαν και άλλοι νομικοί που υποστήριξαν τη χρησιμότητα του νόμου αυτού ως μια δεύτερη ευκαιρία για την οικονομική ζωή ενός υπερχρεωμένου ατόμου. Το συνέδριο αυτό το παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον όλη η νομική ομάδα του γραφείου μας.

Το σίγουρο είναι ότι όσες αναλύσεις και αν γίνονται οι δικαστικές αποφάσεις είναι αυτές που θα διαμορφώσουν την εικόνα και θα δείξουν τα πραγματικά αποτελέσματα του νόμου αυτού. Όλοι αναμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις που ήδη αρχίζουν να εκδίδονται.

Στη σελίδα του γραφείου μας αναρτώνται οι πρώτες αποφάσεις πτωχεύσεων μικρού αντικειμένου, ακόμα και αν δεν είναι υποθέσεις που έχει χειριστεί το γραφείο μας, καθώς θεωρούμε ότι είναι σωστό και καλό να βοηθάμε στη διασπορά της γνώσης, αλλά και να δίνουμε, να προσθέτουμε αξία για κάθε άτομο που διαβάζει και παρακολουθεί τη σελίδα μας.

Scroll to Top