Περίληψη Απόφασης Πτώχευσης

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ 1/2022 ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

Η υπόθεση έχει ως εξής. Πρόκειται για έναν οφειλέτη ηλικίας 40 ετών, που σε ηλικία 20 ετών υπέγραψε ως εγγυητής σε δάνεια των γονιών του που ξεκίνησαν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν τα απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία με αποτέλεσμα να καταστραφούν οικονομικά και να χάσουν σπίτι και εξοχικό σε πλειστηριασμό και φυσικά να παραμείνουν επιβαρυμένοι με τα χρέη όπως και π εγγυητής γιός τους. Όλα αυτά τα χρόνια κυριολεκτικά «παράτησαν» τις οφειλές που εκτοκίζονταν και έφτασαν στο δυσθεώρητο ποσό του 1.700.000 ευρώ. Το χρέος αυτό, φυσικά, όπως όλοι καταλαβαίνουμε ήταν ανέφικτο να αποπληρωθεί από το γιό τους ηλικίας σήμερα 40 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος χωρίς περιουσιακά στοιχεία.

Ο νέος άνθρωπος ήταν καταδικασμένος να έχει χρέη τα οποία όχι απλά υπήρχαν αλλά αυξάνονταν κιόλας. Δεν θα μπορούσε να αγοράσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο, δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί κάποια κληρονομιά. Το συγκινητικό μέρος της υπόθεσης είναι ότι ο νέος αυτός άνθρωπος σκοπεύει να παντρευτεί και ήθελε να απαλλαγεί από τα χρέη του για να μην υπάρξει η παραμικρή συνέπεια στην μελλοντική σύζυγο και οικογένειά του. Ήταν συγκινητικό το πόσο πολύ προσπάθησε, το πόσο πολύ έτρεξε, το πόσο συνεργάσιμος και το τονίζω αυτό ήταν μαζί μας για να τελειώσει γρήγορα η διαδικασία και να μπορέσει να προχωρήσει στη ζωή του και να παντρευτεί (σημείωση ανθρωπίνου περιεχομένου: ένας άνθρωπος που πραγματικά ενδιαφέρεται και θέλει να παντρευτεί θα μετακινήσει και βουνά ακόμα, γι’ αυτό άντρες που προβάλλουν λογικοφανείς δικαιολογίες, απλά δεν πολυενδιαφέρονται.).

Είναι η πρώτη απόφαση πτώχευσης του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, απόφαση 1/2022 που κηρύσσει τον οφειλέτη σε πτώχευση. Οι πιστωτές δεν υπέβαλαν παρέμβαση. Μετά από 3 χρόνια, εφ όσον δεν υποβληθεί και δεν γινει δεκτή κάποια προσφυγή κατά της απαλλαγής από τους πιστωτές, θα επέλθει η πλήρης απαλλαγή όλων των οφειλών του.

Στη συνέχεια της σελίδας μας μπορείτε να δείτε και ολόκληρη την απόφαση.

Scroll to Top