Πτωχευτικός Νόμος-Απόφαση

Ακόμα μία αίτηση της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το γραφείο μας.

Πρόκειται για ρύθμιση οφειλών ατομικής επιχείρησης προς Εφορία και ΕΦΚΑ. Η ατομική επιχείρηση, λίγους μόλις μήνες μετά το ξεκίνημα της χρειάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία της λόγω των μέτρων προστασίας που λήφθηκαν την περίοδο της καραντίνας. Όταν ξεκίνησε εκ νέου μετά τα μέτρα είχε ανοδική πορεία, ωστόσο, είχαν δημιουργηθεί υποχρεώσεις προς την Εφορία και τον ΕΦΚΑ που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Οι ρυθμίσεις που μπορούσε να κάνει απευθείας με τους φορείς αυτούς ήταν των 24 δόσεων και τα έσοδα της επιχείρησης δεν θα επαρκούσαν για να εξυπηρετηθούν οι ρυθμίσεις αυτές και παράλληλα να υπάρχει συνέπεια και στις τρέχουσες ανάγκες και τα έξοδα μιας νέας επιχείρησης. Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης έχοντας ακούσει για την πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού απευθύνθηκε στο γραφείο μας προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για την διαδικασία και τις προϋποθέσεις.

Η αίτηση της επιχείρησης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ξεκίνησε τέλη του Ιανουαρίου 2024, υποβλήθηκε περίπου ενάμιση μήνα μετά και η σύμβαση αναδιάρθρωσης αναρτήθηκε ένα μήνα μετά.

Για να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της αίτησης:

Για τις οφειλές προς την Εφορία ύψους 39.509,99 ευρώ έγινε πρόταση ρύθμισης σε 240 μηνιαίες δόσεις των 219,12 ευρώ με σταθερό επιτόκιο 3%.
Προς τον ΕΦΚΑ οι οφειλές ήταν ύψους 37.797,97 ευρώ, όπως και στην Εφορία έγινε πρόταση ρύθμισης 240 μηνιαίων δόσεων των 209,63 ευρώ με σταθερό επιτόκιο 3%. Πρέπει να αναφερθεί ότι για τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και συνεπώς η ρύθμιση τους ήταν απαραίτητο να γίνει άμεσα για να αποφευχθούν οι ποινικές κυρώσεις.

Διαγραφή ποσού της οφειλής δεν έγινε ούτε από την Εφορία ούτε από τον ΕΦΚΑ αλλά έγινε πρόταση για 240 δόσεις σε καθέναν από τους φορείς αυτούς . Η πρόταση έγινε αποδεκτή από την εντολέα μας και ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, με χαρα καθώς στόχος της δεν ήταν η διαγραφή ποσού αλλά μία ρύθμιση με βιώσιμες δόσεις ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στο νέο της επιχειρηματικό ξεκίνημα χωρίς να επιβαρύνεται με οφειλές. Οι δόσεις είναι απόλυτα βιώσιμες για την επιχείρηση της

Η πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού έχει αρχίσει να λειτουργεί με θετικό πρόσημα για τους οφειλέτες και ιδίως για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο είναι η καλύτερη πλέον εναλλακτική.

Scroll to Top