ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΠΙ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

 

            Πρόκειται για μια από τις πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες η Εφορία προβαίνει σε κατασχέσεις επί της περιουσίας οφειλετών της. Ειδικότερα, ο οφειλέτης στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ανήλικος, ηλικίας σήμερα 17 ετών, και τη γονική του μέριμνα ασκεί η μητέρα του. Η ακίνητη περιουσία του περιήλθε σε αυτόν, όταν απεβίωσε ο πατέρας του και έγινε κληρονόμος εξ αδιαθέτου. Ο πατέρας του είχε σημαντική ακίνητη περιουσία, η οποία ωστόσο δεν είναι εκμεταλλεύσιμη καθώς δεν έχει κανένα εισόδημα εξ αυτής. Η μητέρα του και ασκούσα τη γονική μέριμνα, εργάζεται ως καθαρίστρια προκειμένου να εξασφαλίσει για την ίδια και το τέκνο της τα προς το ζην.

Οι οφειλές προέρχονται από ΕΝΦΙΑ και φόρο κληρονομίας τα οποία αποτελούσαν υπέρογκα ποσά, για την καταβολή των οποίων δεν υπήρχε καμία δυνατότητα. Το σύνολο της οφειλής για την οποία επιβλήθηκε και η κατάσχεση από την Εφορία ανερχόταν στο ποσό των 35.000 ευρώ. Δυνάμει της ανωτέρω βεβαιωθείσας οφειλής επιβλήθηκε κατάσχεση στην κύρια οικία του ανηλίκου οφειλέτη, στην οποία κατοικεί με τη μητέρα του, ενώ παράλληλα είχε στην ιδιοκτησία του, λόγω του θανάτου του πατέρα του και άλλα ακίνητα, σημαντικά μεγαλύτερης αξίας.

Συνεπεία των ανωτέρω κατατέθηκε ανακοπή και αίτηση αναστολής στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο, και ζητήθηκε να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση της αιτήσεως αναστολής, η οποία πράγματι χορηγήθηκε και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία της κατάσχεσης.

Scroll to Top