Η ΑΝΝΑ ΚΟΡΣΑΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ICC ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Στο Παρίσι 6 με 12 Φεβρουαρίου του 2020 όπως και κάθε έτος διοργανώνεται από το διεθνές εμπορικό επιμελητήριο (international commercial centre) διαγωνισμός διαμεσολάβησης.

Φοιτητές από πανεπιστήμια όλου του κόσμου από τη Βραζιλία έως τη Ινδία και από τη Νορβηγία έως την Κένυα συγκεντρώνονται στο Παρίσι και διαγωνίζονται σε προσομοιώσεις διαμεσολάβησης. Δηλαδή δίνεται ένα πρόβλημα, μια ιστορία ας πούμε, και γίνεται διαμεσολάβηση για να επιλυθεί.

Στη διαμεσολάβηση συμμετέχουν ως μέρη που έχουν τη διαφωνία σπουδαστές από πανεπιστήμια. Υπάρχει διαμεσολαβητής και δύο κριτές υψηλού κύρους, εμπειρίας και γνώσεων που παρακολουθούν τη διαμεσολάβηση και βαθμολογούν τους σπουδαστές αναλόγως πως διαπραγματεύονται και πως λειτουργούν στη διαμεσολάβηση. Στο τέλος βγαίνει νικητής η καλύτερη ομάδα.

Στο διεθνές κορυφαίο αυτό γεγονός για τον κόσμο της διαμεσολάβησης συμμετέχουν επαγγελματίες διαμεσολαβητές από όλο τον κόσμο που έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώμες και απόψεις. Οι περισσότερες διαμεσολαβήσεις γίνονται στην Αμερική παρά στην Ευρώπη.

Η εμπειρία που αποκομίζει κάποιος από τη συμμετοχή του σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντική και το πιο σημαντικό είναι ότι ενεργεί και διαντιδρά  μαζί με άλλους διαμεσολαβητές που προέρχονται από άλλες χώρες, που έχουν άλλες καταβολές, άλλη κουλτούρα ,  αλλά όμως βλέπουμε τελικά ότι ο κόσμος είναι παντού ο ίδιος, οι νομικές υποθέσεις παγκοσμίως είναι κοινότυπες, οι αντιδράσεις των ανθρώπων παρόμοιες.

Από το γραφείο μας η Άννα Κορσάνου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ως παρατηρητής το γεγονός αυτό αποκομίζοντας πολλές γνώσεις. Η εκπαίδευση στη διαμεσολάβηση συνεχίζεται. Γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι στη διαμεσολάβηση και τελικά δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τους ξένους διαμεσολαβητές.

Scroll to Top