Η Εθνική Τράπεζα εν όψιν της τιτλοποίησης των δανείων της, δηλαδή της πώλησης των δανείων της με απλά λόγια ,προχωρά σε ρυθμίσεις δανείων συμφέρουσες για τους δανειολήπτες της.

Το βασικό προϊόν ρύθμισης είναι το «διαχωρίζω και διευθετώ» που απευθύνεται κυρίως σε οφειλέτες στεγαστικών δανείων με διάσπαση του δανείου σε δύο μέρη και οφέλη και διαγραφές για τους δανειολήπτες που το ποσό του δανείου τους είναι μεγαλύτερο της αξίας του ακινήτου τους.

Εν τουτοις και για τα υπόλοιπα δάνεια μικρότερης αξίας, αλλά και για καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια γίνονται ρυθμίσεις, ώστε να τα δάνεια να γίνουν βιώσιμα για τους δανειολήπτες.

Η διαπραγμάτευση ξεκινά με αποστολή οικονομικών στοιχείων του δανειολήπτη δηλαδή εκκαθαριστικά σημειώματα, ΕΝΦΙΑ,Ε9 αλλά και άλλα έγγραφα που αποδεικνύουν προβλήματα υγείας και κυρίως έξοδα και μηνιαίες δαπάνες.

Το σημαντικό είναι, και όπως βλέπουμε από την έως τώρα εμπειρία στο γραφείο μας τουλάχιστον για τις υποθέσεις που έχουμε διαχειριστεί για λογαριασμό πελατών μας, ότιοι προτάσεις της τράπεζας δεν είναι «take it or leave it» δηλαδή δεν δίνει μια μόνο πρόταση η τράπεζα, αλλά σε περίπτωση που η αρχική πρόταση δυσκολεύει το δανειολήπτη δίνει περιθώρια βελτίωσης και περαιτέρω διαπραγμάτευσης.

Η διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια Άννα Κορσάνου αναλαμβάνει τη διαπραγμάτευση του δανείου σας, ενώ έως σήμερα έχει χειριστεί με επιτυχία πολλές υποθέσεις διμερούς διαπραγμάτευσης δανείων και τραπεζικής διαμεσολάβησης.

Scroll to Top