Παρακάτω θα αναφέρουμε περίπτωση δανειολήπτριας που είχε χρέος σε Τράπεζα και τελικά εξ αιτίας των λανθασμένων αποφάσεών της έχασε το σπίτι της.

Η δανειολήπτης συνταξιούχος δικηγόρος μάλιστα και συνάδελφος-φίλη της Άννας Κορσάνου είχε μεγάλη οφειλή στην Τράπεζα Eurobank-Ergasias . Η Τράπεζα είχε εκδώσει κατασχετήρια έκθεση και είχε οριστεί ημερομηνία πλειστηριασμού.

Η δανειολήπτης απευθύνθηκε στην Άννα Κορσάνου προκειμένου να σωθεί το ακίνητο κύρια κατοικία της, ένα υπέροχο ακριβό σπίτι σε πολύ καλή περιοχή της Αθήνας.

Η Άννα Κορσάνου πρότεινε στη δανειολήπτη τη διέξοδο της τραπεζικής διαμεσολάβησης και πραγματικά ξεκίνησε τη διαδικασία με αποστολή οικονομικών στοιχείων που διήρκησε πολλές εβδομάδες.

Εν τούτοις η δανειολήπτρια θέλησε παράλληλα να ασκήσει ανακοπή που η ίδια συνέταξε και ανέλαβε για τον εαυτό της, έχοντας τη γνώση ως δικηγόρος  κατά του πλειστηριασμού και γενικά να ακολουθήσει τη δικαστική οδό για να μπλοκάρει τον πλειστηριασμό πιστεύοντας ότι σίγουρα θα κέρδιζε το δικαστήριο εναντίον της Τράπεζας και έτσι θα διαπραγματευόταν από θέση ισχύος, σε αντίθεση με τη δική μας συμβουλευτική.

Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Το δικαστήριο δεν δικαίωσε τη δανειολήπτρια, (να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των ανακοπών απορρίπτονται) η Τράπεζα ζήτησε καταβολή χρηματικού ποσού για να μπλοκάρει προσωρινά τον πλειστηριασμό και να προσέλθει στη διαμεσολάβηση, η δανειολήπτρια δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο για να συγκεντρώσει το ποσό και τελικά έγινε ο πλειστηριασμός, έχασε το σπίτι της και δεν έγινε καμία διαμεσολάβηση.

Δυστυχώς λανθασμένοι χειρισμοί και λάθος αποφάσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε ολέθρια αποτελέσματα. Η δανειολήπτης είναι πλέον απαρηγόρητη και παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος χειρισμούς και ότι ήταν λάθος της να μην ακολουθήσει τις συμβουλές μας. Αν είχε γίνει η διαμεσολάβηση τώρα θα είχε το σπίτι της και θα είχε ρυθμίσει και το χρέος της.

Η αλήθεια είναι ότι ένας άνθρωπος που βρίσκεται ενώπιον τόσο πιεστικών καταστάσεων μπορεί να μην κάνει σωστές κινήσεις. Οι κακές συγκυρίες, η κακή ψυχολογία, η λάθος θεώρηση των πραγμάτων μπορεί να οδηγήσει σε λάθος αποτελέσματα. Ένα άλλο λάθος που κάνουν οι δανειολήπτες, που συνήθως είναι άνθρωποι ηλικιακά μεγαλύτεροι, είναι ότι δεν ενημερώνουν την οικογένειά τους και τα παιδιά τους για την πραγματική διάσταση του προβλήματος προκειμένου να μην τους στενοχωρήσουν. Τα παιδιά,( που είναι 30-35 ετών δεν είναι παιδιά αλλά οι γονείς έτσι τα βλέπουν πάντα) έχουν μεγαλύτερη οξύνοια ως νεότεροι, έχουν πιο καθαρή ματιά και μπορούν να χειριστούν καλύτερα τέτοιες καταστάσεις από ένα άτομο μεγαλύτερο, κουρασμένο από τα προβλήματα της ζωής και βεβαρυμμένο ενδεχομένως και από προβλήματα υγείας . Εν τούτοις οι δανειολήπτες  στην προσπάθειά τους να τα προστατεύσουν, αναλαμβάνουν μόνοι τους τη διαχείριση τόσο πιεστικών και σοβαρών προβλημάτων και δεν μπορούν να κάνουν σωστές ενέργειες αλλά δυστυχώς το καταλαβαίνουν εκ των υστέρων, με ολέθρια αποτελέσματα.

Η σωστή επιλογή δικηγόρου μπορεί να αποδειχτεί  καθοριστική για την επίλυση μιας σοβαρής κατάστασης.

Scroll to Top