ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΛΕΑ ΜΑΣ

Ακόμα μια υπόθεση πτώχευσης χειρίστηκε το γραφείο μας με επιτυχή έκδοση απόφασης. Πρόκειται για υπόθεση εντολέως μας από τα Χανιά με χρέη 400.000 ευρώ προς τράπεζες και δημόσιο. Η υπερχρέωσή της δημιουργήθηκε με την πάροδο των χρόνων, και λόγω ατυχών δικών της αποφάσεων και λόγω ατυχών συγκυριών στην οικογενειακή, προσωπική και επαγγελματική της ζωή. Όλη αυτή η ιστορία των χρεών τη βασάνιζε και αποφάσισε να δώσει ένα δραστικό τέλος σε αυτήν την κατάσταση της βάλτωσης της οικονομικής της ζωής.

Είχε ήδη προσπαθήσει να κάνει υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη απορρίφθηκε όμως λόγω δόλου. Οι περισσότερες αιτήσεις απορρίφθηκαν για το λόγο αυτό ιδίως όταν οι οφειλέτες είχαν υψηλές οφειλές. Η εντολέας μας εργάζεται τους θερινούς μήνες ως ξενοδοχειακός υπάλληλος, ενώ έχει μία μονοκατοικία ως κύρια οικία της. Εφ όσον πληροί τις προϋποθέσεις του ευάλωτου οφειλέτη το σπίτι της θα μεταβιβαστεί σε ειδικό φοράς και θα έχει δικαίωμα να μένει ως μισθώτρια στην οικία της και να την επαναγοράσει μετά από 12 έτη. Αν όμως δεν τις πληροί θα ρευστοποιηθεί η οικία της.

Η όλη διαδικασία έγινε διαδικτυακά. Συνετάχθη η αίτηση πτώχευσης, κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Χανίων. Οι πιστωτές δεν έκαναν παρέμβαση εντός 30 ημερών από την κατάθεση της αίτησης και έτσι εξεδόθη η απόφαση. Να σημειωθεί ότι εντός του διαστήματος των τριών ετών έως την απαλλαγή έχουν δικαίωμα οι πιστωτές να ασκήσουν προσφυγή κατά της απαλλαγής μόνο όμως για συγκεκριμένους και απαριθμούμενους στο νόμο λόγους, όπως αν έχει διενεργήσει δόλιες πράξεις, απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, ποινική δίωξη ή καταδίκη για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα όπως κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση καταδολίευση δανειστών, υπεξαίρεση, πλαστογραφία όμως όλα αυτά κακουργηματικού χαρακτήρα. Το ακίνητο της ήταν ήδη χαμένο καθώς το ύψος των χρεών ήταν τόσο υψηλό που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή τους.

Διαβάστε όλη την απόφαση.

Scroll to Top