Νέα Απόφαση Πτώχευσης Μικρού Αντικειμένου

Δεκτή αίτηση πτώχευσης για εντολέα μας με οφειλές συνολικού ύψους 105.000 ευρώ σε Τράπεζες, Εφορία και ΕΦΚΑ. Τα χρέη δημιουργήθηκαν από την συμμετοχή του σε ομόρρυθμη εταιρεία που δεν πήγε καλά. Ο οφειλέτης ηλικίας σήμερα 40 χρονών είχε ήδη απορριπτική απόφαση από το Ειρηνοδικείο στα πλαίσια του Νόμου Κατσέλη και κατάλαβε ότι δεν θα καταφέρει ποτέ να ανταπεξέλθει και να πληρώσει αυτές τις οφειλές. Μοναδική του διέξοδος ήταν η πτωχευτική διαδικασία που θα οδηγούσε σε πλήρη απαλλαγή από τα χρέη του, προκειμένου να μπορέσει κάποια στιγμή να ξεκινήσει στο όνομά του νέα επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αφού αναρτήθηκε η αίτηση πτώχευσης στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας, μέσα στην νόμιμη προθεσμία των 30 ημερών το ΕΦΚΑ άσκησε κύρια παρέμβαση με την οποία ζητούσε να μην απαλλαγεί από τις οφειλές του ο πελάτης μας. Ορίστηκε δικάσιμος και τελικά εξεδόθη απόφαση που απέρριπτε την παρέμβαση του ΕΦΚΑ και έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης του οφειλέτη. Να σημειωθεί ότι η απόφαση διέτασσε την ρευστοποίηση ενός αγροτεμαχίου, κάτι που δεν ενδιέφερε καθόλου τον οφειλέτη.

Ο πελάτης μας είναι περιχαρής και νιώθει ανακούφιση, καθώς μπορεί να έχει μία δεύτερη ευκαιρία στην οικονομική του ζωή.

Όπως σχολίασε και ο ίδιος για την κυρία Κορσάνου και την εξέλιξη της υπόθεσής του «Πάρα πολύ καλή στη δουλειά της. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Μία πάρα πολύ καλή δικηγόρος που μπορεί να αναλάβει όλες τις υποθέσεις. Και εγώ λοιπόν με την σειρά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που κατάφερε να με ξεμπλέξει από μία τόσο μεγάλη υπόθεση. Ευχαριστώ πολύ κυρία Κορσάνου.»

Διαβάστε την απόφαση εδώ.

Scroll to Top