Για άλλη μια φορά οι Έλληνες Δικαστές κρίνοντας ορθά κατά τις περιστάσεις προχωρούν με τις αποφάσεις τους σε γενναίες διαγραφές χρεών σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πραγματική και αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο δανειολήπτης είναι διαζευγμένος χωρίς παιδιά και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος με μηνιαίες αποδοχές 636 ευρώ. Στα 45 του χρόνια αναγκαστικά διαμένει με τους γονείς του καθώς δεν έχει χρήματα για να μείνει μόνος του.

Το σύνολο των οφειλών του προέρχεται από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ύψους 71.850 ευρώ και όταν τα ανέλαβε ήταν παντρεμένος συνεισέφερε στα έξοδα και η σύζυγός μου και είχε πιο υψηλό μισθό. Με τη νομική καθοδήγηση της δικηγόρου Άννας Κορσάνου προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο.
Η απόφαση του δίνει πραγματική οικονομική ανάσα καθώς του επιδικάζει να καταβάλλει 200 ευρώ το μήνα στους πιστωτές του για 5 χρόνια και μετά θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο ποσό των 59.580 ευρώ που χρωστούσε. Με ποιον άλλο τρόπο θα μπορούσε να πετύχει τέτοια διαγραφή; Η Τράπεζα δεν θα δεχόταν ποτέ να του διαγράψει ένα τέτοιο ποσό. Γενικότερα οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι Τράπεζες περισσότερο αυξάνουν το χρέος του δανειολήπτη παρά το μειώνουν.
Ζώντας σε τέτοιους καιρούς που με τις συνεχόμενες και αυξανόμενες απαιτήσεις των δανειστών μας (που αποδεχόμαστε δυστυχώς) οι πολίτες βουλιάζουν σε μεγαλύτερο σκοτάδι οικονομικής ύφεσης, τέτοιες αποφάσεις δίνουν χαμόγελο και οικονομική ανάσα σε δανειολήπτες που βρίσκονται σε αληθινή αδυναμία πληρωμής.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Scroll to Top