ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ

Είναι γεγονός ότι όταν δημιουργεί μια γυναίκα οικογένεια πιστεύει ότι θα διαρκέσει για πάντα, πιστεύει ότι θα γεράσει μαζί με τον άντρα της. Αν υπάρχουν παιδιά θέλει με κάθε τρόπο να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, θέλει τα παιδιά της να έχουν οικογένεια, να έχουν πατέρα. Για να φτάσει σε σημείο μια γυναίκα να διαλύσει την οικογενειά της και να αφήσει τα παιδιά της χωρίς οικογένεια σημαίνει ότι έχει εξαντλήσει κάθε δυνατό και αδύνατο μέσο, ότι έχει αγωνιστεί με όλες τις τις δυναμεις ότι έχει κάνει όλους τους δυνατούς συμβιβασμούς. Το γιατί μια γυναίκα επιλέγει λάθος σύντροφο είναι μια άλλη ιστορία, ένα μεγάλο ζήτημα που χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, στο βίντεο αυτό θα πούμε πρακτικά τι χρειάζεται να κάνει για να φύγει από το δυστυχισμένο γάμο.

Όλα τα παρακάτω που θα σας πω πρέπει να γίνουν πριν το διαζύγιο πριν ανακοινώσει το διαζύγιο στο άντρα της και όχι μετά. Πρέπει από πριν να είναι δυνατή και έτοιμη να αντέξει την οδυνηρή διαδικασία του διαζυγίου, ιδίως αν η άλλη πλευρά δηλαδή ο συζυγός της δεν θέλει το διαζύγιο

1. Πρέπει να αναζητήσει ψυχολογική και νομική υποστήριξη. Με ένα ενημερωτικό ραντεβού με έναν εξειδικευμένο δικηγόρο μπορεί να μάθει τις νομικές διαδικασίες, τα δικαιώματα της, αλλά και τις πιθανές αρνητικές νομικές επιπτώσεις στη διαδικασία του διαζυγίου, Επίσης να ενημερωθεί για τη διαδικασία της οικογενειακής διαμεσολάβησης που είναι ο καλύτερος τρόπος επίλυσης των οικογενειακών διαφορών εφόσον όμως συμφωνεί και η άλλη πλευρά. Σε περίπτωση που μια γυναίκα δεν έχει πολλά χρήματα υπάρχουν διέξοδοι όπως η δωρεάν παροχή ψυχοθεραπείας σε κρατικά νοσοκομεία αλλά και η δωρεάν νομική προστασία για περιπτώσεις ατόμων με χαμηλό εισόδημα

2. Να διαμορφώσει μια στοιχειώδη οικονομική αυτονομία. Να ενημερώσει τους γονείς της και να δεί αν έχουν διαθεση να τη στηρίξουν. Αν δεν εργάζεται να προσπαθήσει να βρεί έστω μια part time εργασία για να αρχίσει να εξοικειώνεται με τη δουλειά, Αυτό το λέω για γυναικες που δεν έχουν εργαστεί ποτέ. Το κυριότερο να αρχίσει να δημιουργεί ένα έστω και ελάχιστο αποταμιευτικό ποσό, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει ο σύζυγος ώστε να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει στη διαδικασία διαζυγίου ή μετακόμισης από την οικογενειακή εστία.

3. Μπορεί να ξεκινήσει μια έρευνα αγοράς για τις τιμές των ενοικίων προκειμένου να δει που κυμαίνονται οι τιμές, αλλά και στις περιοχές που σκέφτεται να μείνει αν δεν έχει δικό της σπίτι.

4. Να αλλάξει κωδικούς web banking των προσωπικών της τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και κωδικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να μην τους γνωρίζει ο σύζυγος. Ας μην ξεχνάμε ότι συνήθως στα διαζύγια σχεδόν ποτέ δεν θέλουν και οι δύο το διαζύγιο, αλλά ο ένας θέλει να χωρίσει και άλλος αναγκάζεται να το δεχτεί και μένει με την απόρριψη και το θυμό και μπορεί να αντιδράσει άσχημα ή εκδικητικά.

5. Να απομακρύνει διακριτικά από την σπίτι προσωπικά της πολύτιμα αντικείμενα όπως υπολογιστές που μπορεί να έχουν σημαντικά έγγραφα της εργασίας της, φωτογραφίες, ή πολύτιμα αντικείμενα όπως κοσμήματα, εφόσον και μόνο επαναλαμβάνω είναι δικά της, δηλαδή τα έχει η ίδια αγοράσει.

6. Για κακοποιημένες γυναίκες χωρίς στήριξη η χρήματα υπάρχουν σε όλες τις χώρες δομές, ξενώνες, οργανώσεις τις οποίες από πριν μπορεί να έρθει σε επαφή και να επικοινωνήσει.

Γνωρίζω περιπτώσεις που γυναίκες έφυγαν μετά από ένα άγριο καβγά με το παιδί τους αγκαλιά και με τις πυτζάμες από το σπίτι τους χωρίς να έχουν τίποτα και βρέθηκαν στην κυριολεξία στο δρόμο χωρίς στήριξη και χρήματα. Αν είχαν από πριν δρομολογήσει τα παραπάνω η θέση τους θα ήταν σαφώς καλύτερη.
Καταλαβαίνω ότι στα λόγια όλα είναι εύκολα και είναι εύκολο να δίνει κάποιος συμβουλές. Στην πράξη η διαδικασία του διαζυγίου είναι εξαιρετικά επώδυνη και ψυχοφθόρα. Εν τούτοις αν υπάρχουν καταστάσεις βίας σωματικής, λεκτικής ή ψυχολογικής το διαζύγιο είναι η μόνη λύση για την αξιοπρέπεια και την επούλωση των τραυματικών εμπειριών. Άλλωστε πρέπει να είσαι καλά για να μπορέσεις να μεγαλώσεις τα παιδιά σου που είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά σου στη ζωή.

Scroll to Top