Την 3η Μαϊου έγιναν τα πρώτα δικαστήρια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών επί των αιτήσεων των οφειλετών βασει του νόμου 3869/2010.

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών θα εκδικάζει κατά τη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας παρόμοιες υποθέσεις κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Στη διαδικασία στο ακροατήριο παρίστανται (παρουσιάζονται δηλαδή με απλά λόγια για να κατανοεί και ένας μη νομικός) ο οφειλέτης από τη μια πλευρά με το δικηγόρο του και από την άλλη οι δικηγόροι όλων των Τραπεζών. Ο οφειλέτης μπορεί να παρουσιαστεί ο ίδιος και να εξεταστεί από το δικαστή, χωρίς να ορκιστεί, ή να φέρει έναν μάρτυρα για να εξεταστεί.

Ο δικαστής ρωτά το διάδικο (δηλαδή τον οφειλέτη) ή το μάρτυρά του ερωτήσεις σχετικές με την υπόθεσή του για να σχηματίσει πιο ολοκληρωμένη γνώμη. Δηλαδή ο δικαστής ρωτά τι εισοδήματα έχει ο οφειλέτης και ο σύζυγός του, ποιες είναι οι βιοτικές τους ανάγκες δηλαδή πόσα χρήματα χρειάζονται το μήνα για να ζήσουν, τι ποσά μπορούν να δίνουν πλέον στις Τράπεζες, ποια περιουσιακά στοιχεία έχουν και τι αξία αυτά έχουν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top