Μετά την ψήφιση του νέου Κώδικα Δικηγόρων επήλθαν αλλαγές και δυστυχώς νέα έξοδα στην πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσυνη.Συγκεκριμένα για τη διαδικασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αυξήθηκε η αξία του  γραμματείου προείσπραξης (σαν να λέμε του υποχρεωτικού παραβόλου με απλά λόγια που πρέπει να κατατίθεται στο Δικαστήριο). Επιπλέον από εδώ και πέρα υποχρεωτικό είναι να καταβάλλεται γραμμάτειο προκαταβολής και κατά την κατάθεση της αίτησης και στην εκδίκαση της προσωρινής διαταγής. Φυσικά με τις αλλάγές στο νόμο (4161/2013) αυξήθηκαν και οι κοινοποιήσεις , καθώς πλέον πρέπει η αίτηση να κοινοποιείται και στους εγγυητές.

Δυστυχώς βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα όλα τα θέματα σε όλους τους τομείς,  (βλέπε φορολογία, κλπ) αλλάζουν αιφνιδιαστικά προς το δυσκολότερο, το χειρότερο και το ακριβότερο. Σταγόνα, σταγόνα μας ρίχνουν το παγωμένο νερό για να μην το πολυκαταλαβαίνουμε να εξοικειωνόμαστε  με τις δυσκολίες και όταν έλθει η οριστική ψυχρολουσία όταν οι πολίτες θα είναι πραγματικά εξαθλιωμένοι να έχουμε συνηθίσει. Επιπλέον με όλα αυτά τα μέτρα απελπίζουν τον πολίτη και του καταρακώνουν το ηθικό γα να σταματήσει να αντιδρά.  Για αυτό και επειδή πραγματικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει καλό είναι όσοι “το σκέπτονται να προσφύγουν στο Ειρηνοδικείο” να πάρουν οριστικές και σύντομες αποφάσεις.

Πάντως να γίνει κατανοητό ότι με την πρόσβαση και την κατάθεση της αίτησης και μόνο, στο Ειρηνοδικείο είναι προστατευμένη η κύρια οικία κάτι πολύ σημαντικό ιδίως σε τέτοιες εποχές που η ακίνητη περιουσία δέχεται οικονομικούς  “βομβαρδισμούς “

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top