Απόφαση σταθμός του Ειρηνοδικείου Αθηνών που εξεδόθη την 28/6/2011 και διαγράφει σε μεγάλο βαθμό χρέος οφειλέτη τραπεζών. Ο Ειρηνοδίκης δέχτηκε ότι ο οφειλέτης βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής να εξοφλήσει τις οφειλές του και υποχρέωσε τις τράπεζες να διαγράψουν δάνεια σημερινού ύψους 200.000 ευρώ (από ένα σύνολο οφειλών 222.000 ευρώ) και να ικανοποιηθούν με την αποπληρωμή 52.000 ευρώ , ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται από την εκποίηση η κύρια οικία του.

Η απόφαση αυτή θεωρώ ότι πρέπει να δώσει ανάσα αισιοδοξίας σε χιλιάδες δανειολήπτες που αγωνιούν και ασφυκτιούν υπό την καθημερινή πίεση των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών που βομβαρδίζουν κυριολεκτικά οφειλέτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους. Ας μην υποκύπτουν οι οφειλέτες στην ψυχική βία των εισπρακτικών εταιρειών που προσπαθούν να πείσουν ότι ο νόμος 3869/2010 ουσιαστικά δεν έχει αποτέλεσμα.

Εφ όσον ο οφειλέτης έχει τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις ,μπορεί να απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος των οφειλών του και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην οικονομική του ζωή. Καλό είναι λοιπόν οι απελπισμένοι χρεωμένοι πολίτες , με την βοήθεια πάντα ενός εξειδικευμένου νομικού, να κάνουν την προσπάθειά τους και να προσφύγουν στο Ειρηνοδικείο για να βοηθηθούν .

Για περισσότερη ενημέρωση επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top