ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΌ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΕΡΙ ΔΟΛΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΜΕ ΧΡΕΟΣ 667.000 ΕΥΡΩ

Δανειολήπτης με χρέος 667.000 ευρώ σε πλήθος Τραπεζών, έκανε χρήση του νόμου 3869/2010. Ορίσθηκε δικάσιμος το 2012. Παράλληλα κατέθεσε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του άρθρου 6 του νόμου 3869//2010 προκειμένου να ανασταλούν οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης που είχαν επιβληθεί εις βάρος του. Πολλαπλές διαταγές πληρωμής, μια κατάσχεση ακινήτου αλλά και κατάσχεση εις χείρας τρίτου, δηλαδή δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών, ανεστάλησαν με την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Ειρηνοδικείου Νέας Ιωνίας.

Η απόφαση με γλαφυρό τρόπο αποκρούει την ένσταση δόλου που προβάλλουν οι Τράπεζες, λαμβάνοντας ουσιαστικά το μέρος του οφειλέτη με την υπέρογκη οφειλή λέγοντας ουσιαστικά στις Τράπεζες αυτό που λέει και ο απλός κόσμος: «εσείς γιατί τα δίνατε;» .

Επιπλέον αποκρούει την ένσταση καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος που προέβαλλαν οι Τράπεζες, ενώ διευκρινίζει σαφώς ότι στο νόμο υπάγονται και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επίσης πιθανολογεί την ευδοκίμηση της αίτησης άρα δίνει πιθανότητες επιτυχούς έκβασης στο Ειρηνοδικείο

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι σημαντική καθώς διασαφηνίζει νομικά θέματα, κάτι που είναι αναγκαίο, καθώς ο νόμος είναι σχετικά νέος και οι αποφάσεις σχετικά λίγες, στις οποίες η πρόσβαση και η μελέτη δεν είναι εύκολη σε όλους.

Η κυρία Κορσάνου που χειρίστηκε την υπόθεση παραθέτει κατωτέρω την απόφαση, αναφορά στην οποία γίνεται και στον περιοδικό τύπο.

Την απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top