Θετική απόφαση Ειρηνοδικείου Νικαίας που δικαιώνει άτομο με ποσοστό αναπηρίας 67% λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας και με πενιχρό εισόδημα 600 ευρώ μηνιαίως.

Ο δανειολήπτης αυτός είχε αναλάβει πριν ακόμα ασθενήσει και όταν ακόμα εργαζόταν πιστωτικές κάρτες κατά κύριο λογο. Όλοι γνωρίζουμε τα υπέρογκα επιτόκια των πιστωτικών καρτών . Κάθε μήνα κατέβαλλε το ποσό των 170 ευρώ, που όμως με αυτό εξοφλούνταν μόνο οι τόκοι και το κεφάλαιο έμενε άθικτο. Ουσιαστικά τα δάνεια τα είχε εξοφλήσει, αλλά με αυτή την τακτική ποτέ δεν θα ξεμπέρδευε με τα χρέη του. Η Ειρηνοδίκης εκτιμώντας την κατάσταση αποφάσισε την καταβολή ποσού 50 ευρώ μηνιαίως προς όλες τις Τράπεζες για τέσσερα έτη. Καθώς  ο δανειολήπτης είχε σπίτι η αξία του οποίου είναι υψηλότερη από τα χρεη του που είναι 14.000 ευρώ  για το λογο αυτόν δεν υπήρξε διαγραφή χρεόυς, (θα υπήρχε αν δεν είχε σπίτι).

Εν τούτοις με την απόφαση αυτή γλίτωσε από τους υπέρογκους τόκους και επιτόκια των Τράπεζών και προστάτευσε την κύρια οικία του, ενώ δεν διατάχθηκε η ρευστοποίηση της υπόλοιπης περιουσίας του ή του οχήματός του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποφαση πατήστε εδώ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top