Οι νέες ρυθμίσεις δανείων που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση με λίγα λόγια έχουν ως εξής:

Αφορούν μόνο σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που έχουν προσημείωση ή υποθήκη πάνω σε ακίνητο, δηλαδή οι πιστωτικές κάρτες που δεν έχουν προσημειώσεις και που  έχουν τα υπέρογκα επιτόκια των 19% τι γίνονται; Τίποτα! οι δανειολήπτες μένουν ξεκρέμαστοι. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι δανειολήπτες δεν έχουν μόνο στεγαστικά δάνεια, αλλά και πληθώρα πολλές φορές πιστωτικών καρτών. Στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει διευκόλυνση. Και βέβαια ούτε να το σκεφτεί κανείς να βάλει προσημείωση στο σπίτι του για να υπαχθεί στις ρυθμίσεις, όπως μπορεί να του προτείνει η Τράπεζα.

Και πάλι μένουν εκτός οι έμποροι, αλλά ρυθμίζονται οφειλές μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων και με τον όρο το οικογενειακό εισόδημα να είναι 25.000 ευρώ και επιπλέον να έχει μειωθεί κατά 35% τα τελευταία δύο έτη. Με τον τρόπο αυτό μένουν πάρα πολλοί δανειολήπτες εκτός της ρύθμισης αυτής.

Η διευκόλυνση είναι για 4 έτη όπου θα πληρώνονται μόνο τόκοι, αλλά φυσικά το δάνειο θα αυξηθεί κατά 4 έτη, τα χρόνια δηλαδή της διευκόλυνσης και τέλος δεν προβλέπεται ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ

Καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα πως δεν πρόκειται για ρύθμιση χρεών, αλλά ουσιαστικά για μια πρόσκαιρη διευκόλυνση μιας μικρής μερίδας δανειοληπτών. Αρχίζει να υποπτεύεται κανείς ότι ο επιγενόμενος νόμος κατά βάσιν γίνεται γα να δείξει ότι δήθεν υπάρχει ευαισθησία και μέριμνα της κυβέρνησης για τους υπερχρεωμένους πολίτες από την πλευρά της κυβέρνησης, χωρίς ουσιαστική βοήθεια.

Να τονιστεί ότι  Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ όπως μπορεί να νομίζουν κάποιοι οφειλέτες και τελικά είναι ο  μόνος δρόμος για διαγραφή μέρους του χρέους και ρύθμιση οφειλών. Πολλές  υποθέσεις έχουν εκδικαστεί και έχουν ευνοήσει συμπολίτες μας διαγράφοντας μεγάλο μέρος των οφειλών τους (ιδιαίτερα ανέργους, χωρίς ακίνητη περιουσία) και έχουν δώσει ανάσα σε απελπισμένους οφειλέτες, κάτι που με κανέναν άλλο τρόπο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Scroll to Top