Δάνειο Σε Ελβετικό Φράγκο-Βρες τη Λύση με τη Διαμεσολάβηση

Νέα Επιτυχής Τραπεζική Διαμεσολάβηση με  Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια την  Άννα Κορσάνου 

Μια ακόμα επιτυχής τραπεζική διαμεσολάβηση έγινε πριν λίγες μέρες για δάνειο σε ελβετικό φράγκο ύψους 230.000 ευρώ. Η υπόθεση δεν ήταν καθόλου απλή αν σκεφτεί κανείς την απόρριψη της σχετικής αγωγής από τον Άρειο Πάγο γεγονός που έχει οδηγήσει σε απογοήτευση χιλιάδες δανειολήπτες με οφειλές σε ελβετικό φράγκο.

Πρόκειται για ζευγάρι δανειοληπτών από το νομό Βοιωτίας, συνταξιούχος και δημόσιος υπάλληλος με δύο ενήλικα παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις δηλαδή οι άνθρωποι κλήθηκαν κάποια στιγμή να συντηρούν τρία σπίτια, ενώ είχαν δημιουργήσει οφειλές και σε άλλες Τράπεζες. Το ποσό οφειλής είναι σήμερα 230.000 ευρώ. Μάλιστα είχε εκδοθεί εις βάρος τους και διαταγή πληρωμής. Επί τουλάχιστον ένα έτος προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο επίλυσης και ρύθμισης του δανείου τους με το τοπικό κατάστημα της Τράπεζας καθώς είναι κάτοικοι πόλης της Στερεάς Ελλάδος αλλά δεν μπορούσαν να πετύχουν κανένα αποτέλεσμα.

Ήρθαν στο γραφείο της διαμεσολαβήτριας Άννας Κορσάνου ζητώντας της να αναλάβει τη διεξαγωγή της διαμεσολάβησης καθώς είχαν ακούσει για τη διαδικασία αυτή ως ύστατη προσπάθεια να βρουν μία διέξοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία δανειολήπτης ήταν πολύ ταραγμένη κατά τη διάρκεια του ραντεβού και  σχεδόν πανικόβλητη.

Η διαμεσολαβήτρια Άννα Κορσάνου έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και οδήγησε το ζευγάρι στη διαμεσολάβηση καλώντας την Τράπεζα Eurobank-Ergasias να προσέλθει και αυτή στη διαμεσολάβηση. Η Τράπεζα αυτή  είναι προς το παρόν η μόνη που έχει συστήσει ειδικό τμήμα διαμεσολάβησης απαρτιζόμενο από στελέχη που είναι και οι ίδιοι διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές. Μετά από δύο μήνες προετοιμασίας ορίστηκε ημερομηνία διαμεσολάβησης που έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο διαμεσολάβησης.

Παρίστανται τα μέρη υποχρεωτικά με δικηγόρο, η διαμεσολαβήτρια Άννα Κορσάνου και παρατηρητές από τα δύο μέρη. Η διαδικασία είναι ευέλικτη διήρκησε 8 ώρες σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας, επικοινωνίας και πολιτισμού. Τα μέρη ήταν χωρισμένα σε διαφορετικές αίθουσες και η διαμεσολαβήτρια επικοινωνούσε τις αμφίπλευρες προτάσεις υποβοηθώντας τη διαπραγμάτευση.

Οι δανειολήπτες δεν επιθυμούσαν διαγραφή του δανείου τους ενώ εν τέλει είχαν διαγραφή ενός πολύ μικρού ποσού. Αυτό που ήθελαν ήταν μια δόση βιώσιμη για αυτούς χωρίς να χρειαστεί να δώσουν προκαταβολή όπως τους ζητούσε το τοπικό κατάστημα.

Μετά από 8 ώρες υπεγράφη πρακτικό επιτυχίας από όλα τα μέρη καθώς συμφωνήθηκε μια δόση βιώσιμη για τους οφειλέτες με μηδενικό σχεδόν επιτόκιο δηλαδή οι καταβολές τους θα μειώνουν το κεφάλαιο ώστε κάποια στιγμή να αποπληρώσουν μετά από 22 έτη.

Μέσα σε μια μέρα  διευθετήθηκε ένα πρόβλημα ζωής για τους οφειλέτες οι οποίοι τώρα μπορούν να οργανώσουν την οικονομική τους ζωή χωρίς πανικό και αγωνία.

Scroll to Top