Διαμεσολάβηση

Άλλη μια διαπραγμάτευση δανειακής οφειλής εξελίχθηκε ευνοϊκά για εντολείς μας. Πρόκειται για δύο αδέλφια που κληρονόμησαν μια δανειακή οφειλή από τον πατέρα τους. Ο πατέρας τους δεν τους ενημέρωνε για τις οικονομικές του εκκρεμότητες κι έτσι μετά το θάνατό του βρέθηκαν σε ένα κυκεώνα τα δύο αδέλφια προσπαθώντας να ξεμπερδέψουν και να απεμπλακούν από τις οφειλές.

Πράγματι υπήρχε οφειλή στην Alpha Bank ύψους 46.000. ευρώ. Η οφειλή μεταβιβάστηκε στο fund Hoist και το διαχειρίζεται η εταιρεία Cepal. Απευθύνθηκαν στο γραφείο μας, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν άκρη στην επικοινωνία τους με την εταιρεία και η πρόθεσή τους ήταν η αποπληρωμή του δανείου με μια μερική διαγραφή.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν είχε αντιληφθεί ότι ο οφειλέτης είχε αποβιώσει και έστελνε επιστολές στο όνομα του. Η αλήθεια είναι ότι την υπόθεση το γραφείο την ανέλαβε το Μάρτιο του 2022 και μόλις πριν λίγες μέρες υπεγράφη το συμφωνητικό.

Τι έγινε. Τους πρώτους μήνες δεν υπήρχε ανταπόκριση από την εταιρεία. Στείλαμε τα νομιμοποιητικά έγγραφα ώστε να φανεί ότι τα αδέλφια είναι οι κληρονόμοι, αλλά και πάλι καθυστερούσε η διαδικασία. Προφανώς η υπόθεση κάπου «λιμναζε» μέσα στην εταιρεία που διαχειρίζεται άλλωστε χιλιάδες υποθέσεις.

Πριν από 20 μέρες προφανώς ανατέθηκε η υπόθεση σε συγκεκριμένο υπάλληλο και οι ενέργειες προχώρησαν αστραπιαία. Δηλαδή η εταιρεία δέχτηκε αμέσως την πρόταση των οφειλετών. Δηλαδή καταβολή εφάπαξ ποσού 25.000 ευρώ και ολοσχερής διαγραφή του υπολοίπου ποσού οφειλής.

Οι οφειλέτες πέτυχαν το στόχο τους και κατάφεραν να απεμπλακούν από ένα χρέος που δεν δημιούργησαν αυτοί μεν, αλλά που τους εμπόδιζε στην εξέλιξη της οικονομικής τους ζωής.

Scroll to Top