Επιτυχής Διαμεσολάβηση

Σημαντική διαγραφή χρέους για καταναλωτικό δάνειο δανειολήπτη που απευθύνθηκε στο γραφείο μας. Πρόκειται για χρέος δανειολήπτη που είχε αναλάβει πριν 10 έτη από την Αγροτική Τράπεζα. Το είχε αναλάβει κρυφά από την οικογένειά του και σταμάτησε να το αποπληρώνει πριν αρκετά χρόνια.

Το δάνειο 60.000 ευρώ περίπου σήμερα πέρασε στον εκκαθαριστή PQH και φυσικά δεν μπορούσαν να βρουν άκρη καθώς ο εκκαθαριστής κινείται με αργούς ρυθμούς στην επικοινωνία και την προσβασιμότητά του με τους δανειολήπτες και φυσικά στο διάστημα αυτό το δάνειο τοκιζόταν. Όταν αποκάλυψε στην οικογένειά του το χρέος απευθύνθηκαν στο γραφείο της Άννας Κορσάνου για να αναλάβει τη διαπραγμάτευση. Εκτυλίχθηκαν σκηνές έντονης συναισθηματικής φόρτισης στο γραφείο που προσήλθε όλη η οικογένεια πατέρας, μητέρα και δύο ενήλικα μορφωμένα παιδιά. Ένταση, κλάματα, κατηγορίες από την πλευρά της μητέρας καθώς ο συζυγός της επί χρόνια της απέκρυπτε το χρέος, ενοχές και σιωπή από την πλευρά του δανειολήπτη που δεν αποκάλυπτε για ποιο λόγο ανέλαβε το δάνειο, αμήχανη θέση των παιδιών. Ευτυχώς την όλη διεκπεραίωση και τη συνεργασία και επικοινωνία με το γραφείο ανέλαβαν τα αξιόλογα παιδιά και μετά από ξεκάθαρη επεξήγηση εκ μέρους μας της δυσκολίας της υπόθεσης ξεκίνησε η διαπραγμάτευση.

Πριν ένα έτος ακριβώς αποστείλαμε αίτημα εξωδικαστικής ρύθμισης στον PQH αλλά ενώ είχε περάσει σχεδόν ένας χρόνος δεν υπήρχε εξέλιξη. Το δάνειο πέρασε στην εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων INTRUM που επικοινώνησε με το δανειολήπτη και μετά τη διαπραγμάτευση η πρόταση ήταν διαγραφή 35.000 ευρώ από τα 65.000 ευρώ του χρέους με μηνιαία άτοκη δόση για 15 έτη 150 ευρώ. Η πρόταση ήταν εξαιρετική παρόλο που ο δανειολήπτης έχει περιουσιακό στοιχείο. Η επικοινωνία με το αρμόδιο στέλεχος της εταιρείας ήταν μόνο τηλεφωνική καθώς δεν επετράπη προσωπική επικοινωνία, αλλά ήταν επικοινωνία ξεκάθαρη, ομαλή , άμεση, γρήγορη, κατανοητή, χωρίς εντάσεις αποκλειστικά με το δικηγόρο του δανειολήπτη.

Τα περισσότερα από τα δάνεια των Ελλήνων έχουν μεταβιβαστεί σε ξένες εταιρείες. Οι ξένες εταιρείες έχουν αναθέσει σε ‘άλλες εταιρείες στην Ελλάδα τους λεγόμενους servicers την διαχείριση δηλαδή τη ρύθμιση των δανείων και αυτοί διαπραγματεύονται με τους δανειολήπτες. Η κατάσταση αυτή ξεκίνησε ουσιαστικά πρόσφατα και η κάθε εταιρεία ξεκινά να δείχνει το πρόσωπό της στην αγορά. Αντίστοιχη εταιρεία είναι η Do Value Greece που διαχειρίζεται τα δάνεια της Eurobank και κάποιο δάνεια της Εθνικής. Η εταιρεία αυτή έχει διαφορετική ενδεχομένως τακτική ρύθμισης δανείων, ενώ υπάρχει δυστοκία και δυσκολία στο συντονισμό και την οργάνωση των στελεχών της εταιρείας μεταξύ τους με αποτέλεσμα την προβληματική επικοινωνία με τους δανειολήπτες.

Το θέμα του ξεκαθαρίσματος και της διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων δανείων είναι ένα δύσκολο πρόβλημα και για τους δανειολήπτες και για τους κατόχους των δανείων. Πολλοί δανειολήπτες έχουν αφήσει τα δάνειά τους απλήρωτα για δέκα έτη και παραπάνω, τα χρόνια περνούν, η ηλικία μεγαλώνει και νοιώθουν την ανάγκη να διευθετήσουν, ή να κλείσουν αυτό το πρόβλημα για να μην αφήσουν εκκρεμότητες και στα παιδιά τους.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την ενημέρωση σας για τον τρόπο διαχείρισης των δανείων σας και τη διαπραγμάτευση για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση τους. Επιπλέον ο πτωχευτικός νόμος δίνει νέα εναλλακτικά εργαλεία στη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων δανείων.

Scroll to Top