Διαμεσολάβηση

Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά σε δανειολήπτη 85 ετών και πρόκειται για δάνειο που είχε αναλάβει πολλά χρόνια πριν και ήταν ληξιπρόθεσμο για πολλά χρόνια. Το δάνειο είχε αναληφθεί από την Εθνική Τράπεζα. Όταν ήρθε επιστολή σχετικά με τη μεταβίβαση του δανείου ο δανειολήπτης θορυβήθηκε και θεώρησε ότι η τύχη του δανείου θα γίνει χειρότερη και η θέση του δυσχερέστερη όταν θα μεταβιβαζόταν. Ήταν ιδιαίτερα επηρεασμένος από την περιρέουσα ατμόσφαιρα φόβου για τα ξένα fund. Κατέφυγε στην Εθνική Τράπεζα σε κατάστημα σε νησί που κατοικεί και με τη βοήθεια των οικείων του, αλλά και απευθυνόμενος στο γραφείο μας προσπάθησε να διαπραγματευτεί το δάνειο θέλοντας να ξεμπερδέψει από αυτό το χρέος.

Η πρόταση που του έγινε από την Τράπεζα ήταν ανεδαφική εντελώς και μία από τις πλέον παράξενες προτάσεις δανείου που έχουμε ακούσει από πελάτες του γραφείου μας. Ο δανειολήπτης λόγω της ηλικίας του ήταν πιο ευάλωτος, επηρεαζόταν από τα ακούσματα στις τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και από τα λεγόμενα της ίδιας της Τράπεζας που με έμμεσο τρόπο προσπαθούσε να τον πείσει ότι θα έπρεπε να δεχτεί μια κατάφωρα άσχημη για αυτόν ρύθμιση, διότι αν θα μεταβιβαζόταν το δάνειο θα του γινόταν μια ακόμα χειρότερη πρόταση ρύθμισης.

Έχοντας γνώση του πεδίου των διαπραγματεύσεων η συμβουλευτική που του δόθηκε από το γραφείο ήταν, ότι η πρόταση που θα του γινόταν από την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, που πλέον θα χειριζόταν το δάνειο του ως εκπρόσωπος του fund, θα ήταν σίγουρα καλύτερη από την πρόταση του έκανε η Τράπεζα. Και έτσι έγινε. Η διαδικασία λόγω της εμπειρίας του γραφείου ήταν γρήγορη και καθώς ο οφειλέτης ήθελε να απεμπλακεί άμεσα από το δάνειο συμφωνήθηκε η καταβολή ενός εφ απαξ ποσού, καθώς ο οφειλέτης διέθετε ρευστότητα, με μερική διαγραφή του δανείου και πλήρη εξόφληση.

Scroll to Top