Απίστευτη Διαμεσολάβηση μεταξύ της Τράπεζας και ζευγαριού δανειοληπτών με ένα  στεγαστικό και τέσσερα καταναλωτικά δάνεια. Το ζευγάρι είχε ταλαιπωρηθεί περίπου μια δεκαετία λόγω λανθασμένης καθοδήγησης και χειρισμών. Έκανε αίτηση στο Ειρηνοδικείο αλλά δυστυχώς απορρίφθηκε λόγω δόλου.

Απευθύνθηκαν στο δικηγορικό γραφείο της δικηγόρου και διαπιστευμένης διαμεσολαβήτριας Άννας Κορσάνου που τους συμβούλευσε σαν εναλλακτική λύση  την προσφυγή στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ζευγάρι πέτυχε μέσω της διαπραγμάτευσης που διήρκησε επτά ώρες σημαντική μείωση του στεγαστικού τους δανείου και μια συμβατή με τα δεδομένα τους μηνιαία δόση. Η διαγραφή στα καταναλωτικά τους δάνεια ήταν εξαιρετικά υψηλή και η μηνιαία δόση επίσης ανάλογη με τα εισοδήματά τους.

Μια μικρή εικόνα της ρύθμισης έχει ως εξής . Τα τέσσερα καταναλωτικά τους δάνεια συγκεντρώθηκαν σε ένα ενιαίο ποσό οφειλής. Στη συνέχεια έγινε διαγραφή των εξολογιστικών τόκων που ήταν περίπου το μισό ποσό της οφειλής. Έπειτα το δάνειο χωρίστηκε σε δύο μέρη το πρώτο πιο μικρής αξίας  οφειλή και το δεύτερο μέρος μεγαλύτερης αξίας οφειλή. Ορίστηκε μηνιαία δόση ανάλογη με τις δυνατότητες τους  για το πρώτο μέρος της οφειλής και εφ όσον είναι συνεπείς και  εξοφλήσουν το πρώτο μέρος,  το δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος της οφειλής θα διαγραφεί και αυτό. Άρα μιλάμε για διπλή διαγραφή και των τόκων και του δεύτερου και μεγαλύτερου μέρους της εναπομείνασας οφειλής.

Η διαμεσολάβηση κράτησε επτά ώρες,  έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από συνθήκες απόλυτης ευγένειας και πολιτισμού χωρίς να επιρρίπτονται ευθύνες καθώς ο διαμεσολαβητής δεν είναι δικαστής δεν λαμβάνει αποφάσεις αλλά βοηθά τα μέρη να διαπραγματευτούν.

Στο τέλος της διαμεσολάβησης υπεγράφη πρακτικό επιτυχίας με τη νέα ρύθμιση του μειωμένου δανείου και  ήταν συγκινητικό ότι δάκρυσαν οι δύο δανειολήπτες και αγκαλιάστηκαν αφού μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας επιτέλους τακτοποίησαν ένα πρόβλημα ζωής για την οικογένειά τους.

Για λόγους απορρήτου δεν είναι δυνατόν να δοθούν συγκεκριμένα ποσά και νούμερα και ποσοστά διαγραφής. Μπορείτε να ενημερωθείτε από το γραφείο μας για την Τραπεζική Διαμεσολάβηση.

Προσοχή! Πρέπει να τονιστεί ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ρυθμίζεται διαφορετικά και δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η διαμεσολάβηση είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος διαγραφής δανείων. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

Πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε τεράστια επιτυχία.

Είμαστε περήφανοι που το γραφείο μας πρωτοστατεί στις επιτυχημένες τραπεζικές διαμεσολαβήσεις.

Scroll to Top