ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ-ΑΝΝΑ ΚΟΡΣΑΝΟΥ

Οι τραπεζικές διαμεσολαβήσεις συνεχίζονται με αυξανόμενο ενδιαφέρον από την πλευρά των δανειοληπτών.

Άλλη μία διαμεσολάβηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία με νομική παραστάτη την Άννα Κορσάνου που εκπροσώπησε οικογένεια δανειοληπτών απέναντι στην Τράπεζα Eurobank-Ergasias.

Η προετοιμασία της διαμεσολάβησης διήρκεσε αρκετούς μήνες προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα και να τύχει επεξεργασίας το αίτημα των δανειοληπτών από την Τράπεζα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαμεσολάβηση είναι μια ευέλικτη και συναινετική διαδικασία και επομένως κανένα από τα μέρη δεν είναι υποχρεωμένο να την ακολουθήσει.

Η οικογένεια των δανειοληπτών, γονείς και γιος με ένα καταναλωτικό και δύο στεγαστικά δάνεια απευθύνθηκαν στο γραφείο μας προκειμένου να διευθετήσουν την οφειλή τους που είχε γίνει ληξιπρόθεσμη.

Η Άννα Κορσάνου τους καθοδήγησε να ακολουθήσουν τη μέθοδο της τραπεζικής διαμεσολάβησης καθώς η τράπεζα Eurobank είναι η μόνη που έχει συστήσει αρμόδιο τμήμα.

Κατόπιν της προετοιμασίας της διαμεσολάβησης με συνεχή επικοινωνία με την τράπεζα διεξήχθη η διαμεσολάβηση παρουσία των μερών, των δικηγόρων τους και διαπιστευμένου διαμεσολαβητή.

Η διαμεσολάβηση είναι μια ευκαιρία για μια ήπια, πολιτισμένη και χωρίς εντάσεις επίλυση μιας διαφοράς. Γεγονός είναι ότι όσον αφορά στο θέμα των τραπεζικών διαμεσολαβήσεων η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη καθώς πολλά δάνεια έχουν πλέον μεταβιβαστεί.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από οκτώ ώρες με επιτυχία. Στο ένα εκ των τριών δανείων υπήρχε μείωση  της οφειλής. Στα υπόλοιπα δυο δάνεια δεν υπήρξε διαγραφή, αλλά υπήρξε κατόπιν συμφωνίας ρύθμιση με συγκεκριμένες δόσεις, τέτοιου ύψους, ανάλογα με τη οικονομική δυνατότητα των δανειοληπτών έτσι ώστε να μπορεί το δάνειο να παραμείνει ενήμερο.

Οι δανειολήπτες έφυγαν χαμογελαστοί και ευχαριστημένοι λέγοντας ότι πρώτη φορά είχαν την εμπειρία μιας διαμεσολάβησης η οποία για αυτούς ήταν θετική.

Scroll to Top