ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙΣ

Άλλος ένας δανειολήπτης, πρώην ελεύθερος επαγγελματίας  με δάνεια επαγγελματικά αλλά και καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες δηλαδή με συνολικές οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ διευθέτησε τις οφειλές του μέσω του θεσμού της διαμεσολάβησης.

Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης είχε μάλιστα υπογράψει το επαγγελματικό του δάνειο βάζοντας ως εγγυήτρια την κόρη του και έχοντας υποθηκεύσει και ακίνητο. Μάλιστα επειδή δεν αποπλήρωνε τις μηνιαίες δόσεις είχε εκδοθεί εις βάρος του διαταγή πληρωμής από την πλευρά της Τράπεζας.

Απευθύνθηκε στο δικηγορικό γραφείο της Άννας Κορσάνου περίπου ένα έτος πριν  και αρχικά ασκήθηκε ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής. Όμως το τελευταίο διάστημα η Τράπεζα με την οποία είχε ο δανειολήπτης τη διαφορά του ξεκίνησε διαμεσολαβήσεις και προς το παρόν είναι η μόνη Τράπεζα στην Ελλάδα που κάνει διαμεσολαβήσεις για τα δάνεια.

Έγινε συνάντηση με διαπιστευμένο διαμεσολαβητή, έγινε αίτημα στην Τράπεζα για διαμεσολάβηση, αφού εξετάστηκαν τα δεδομένα του δανειολήπτη  έγινε το αίτημα δεκτό και ορίστηκε ημέρα και συγκεκριμένος ειδικά διαμορφωμένος χώρος διαμεσολάβησης. Την ίδια ημέρα και μετά από οκτώ ώρες διαπραγματεύσεων επετεύχθη επιτυχής διαμεσολάβηση και υπεγράφη πρακτικό επιτυχίας πολύ επωφελές για το δανειολήπτη.

Ουσιαστικά με τρείς συναντήσεις δηλαδή με το δικηγόρο, το διαμεσολαβητή και την ημέρα της διαμεσολάβησης έλυσε ένα πρόβλημα που τον ταλάνιζε μια δεκαετία. Αν είχε προσφύγει δε δικαστικά με νόμο Κατσέλη (ακόμα κι αν είχε τις προϋποθέσεις που δεν τις είχε ο συγκεκριμένος διότι είχε ακίνητη περιουσία) ή αν είχε συνεχίσει με την ανακοπή θα καθυστερούσε μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου γίνουν τα δικαστήρια  και με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Η κάθε εποχή έχει τις συγκυρίες της και τώρα πλέον εμφανίζεται σαν πιο συμφέρουσα λύση η διαμεσολάβηση. Προσοχή ! είναι διαφορετική διαδικασία η διαμεσολάβηση και διαφορετική διαδικασία μια απλή ρύθμιση που γίνεται στο κατάστημα της Τράπεζας. Η διαμεσολάβηση είναι μια επίσημα σοβαρή και κουραστική διαδικασία που μπορεί να κρατήσει όλη την ημέρα, χρειάζεται δε σοβαρή προετοιμασία. Πρέπει να απευθυνθείτε σε έμπειρο δικηγόρο και διαπιστευμένο διαμεσολαβητή που να γνωρίζει τη διαδικασία να έχει εμπειρία και να σας καθοδηγήσει σωστά.

Η Άννα Κορσάνου είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια από το έτος 2013  και από τις πρώτες που διαπιστεύτηκαν στην Ελλάδα και προς το παρόν είναι η   δικηγόρος  που έχει ξεκινήσει και συμμετάσχει σε τόσες τραπεζικές  διαμεσολαβήσεις ακόμα και εκατομμυρίων ευρώ  με απόλυτη επιτυχία  λαμβανομένου υπ όψιν ότι η διαμεσολάβηση είναι ένας θεσμός άγνωστος ακόμα στην Ελλάδα και λίγο εφαρμόσιμος προς το παρόν.

Δυστυχώς προς το παρόν μόνο μία Τράπεζα κάνει διαμεσολαβήσεις στην Ελλάδα, αλλά στο μέλλον προφανώς θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες απλά χρειάζεται χρόνος. Καλό είναι οι δανειολήπτες να σκεφτούν πλέον και τη διαμεσολάβηση σαν ένα τρόπο οριστικής επίλυσης των δανειακών τους προβλημάτων

Μπορείτε να συζητήσετε το πρόβλημα σας για το δάνειό σας με την Άννα Κορσάνου και την πιθανότητα ένταξης σας διαμεσολάβηση κλείνοντας ραντεβού στο γραφείο της.

Scroll to Top