Διαμεσολάβηση

Μια νέα τραπεζική διαμεσολάβηση επετεύχθη με νομική παραστάτιδα τη δικηγόρο Άννα Κορσάνου.

Πρόκειται για ζευγάρι δανειοληπτών που είχαν απορριπτική απόφαση του νόμου Κατσέλη και είχαν δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το δάνειο τους πραγματικά «ταξίδεψε» από εταιρεία σε εταιρεία. Πέρασε αρχικά στην Eurobank, κατόπιν μεταβιβάστηκε σε ξένη εταιρεία και πλέον διαχειρίστρια της ξένης εταιρείας είναι η DoValue Greece οι εκπρόσωποι της οποίας προσήλθαν στην διαμεσολάβηση.

Η διαμεσολάβηση έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δια ζώσης, τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας λόγω covid μεγάλοι αεριζόμενοι χώροι, ανοιχτές μπαλκονόπορτες, αποστάσεις, μάσκες, γάντια, πλύσιμο χεριών. ¨Ήταν μεγάλη τύχη που δεν έγινε η διαμεσολάβηση διαδικτυακά καθώς θα υπήρχαν προσκόμματα στην επικοινωνία.

Η διαπραγμάτευση των μερών διήρκησε πολλές ώρες. Οι δανειολήπτες ήταν άνθρωποι χωρίς χρηματοοικονομικές γνώσεις και εμπειρία σε τραπεζικά θέματα για αυτό και χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για επεξηγήσεις και επίλυση των αποριών τους, κάτι που δεν παρέχεται στα καταστήματα, αλλά προσφέρεται αφειδώς στη διαδικασία της διαμεσολάβησης. Το δάνειο τους ήταν ύψους 70.000 ευρώ, προσέφυγαν στο νόμο Κατσέλη , αλλά απερρίφθη η αίτησή τους λόγω δόλου.

Η ρύθμιση που επετεύχθη περιελάμβανε μια χαμηλή καταβολή δόσης με χαμηλό επιτόκιο και πολύ μικρή διαγραφή χρέους. Η διαδικασία διήρκησε πολλές ώρες και εντέλει υπεγράφη πρακτικό επιτυχίας, αφού οι δανειολήπτες είχαν πλήρως αντιληφθεί τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν και κατάλαβαν ότι υπέγραψαν μια βιώσιμη λύση.

«Σαν δικηγόρος η Άννα Κορσάνου είναι η καλύτερη. Στη δουλεία της άψογη και εξυπηρετική. Η διαμεσολαβήτρια Μαρία Κουτρουμπή εξαιρετική. Κάναμε διαμεσολάβηση και πήραμε το καλύτερο δυνατό δεδομένου ότι το Ειρηνοδικείο μας απέρριψε» Αυτά είναι τα λόγια του δανειολήπτη Λ.Τ. Τον ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη του.

Scroll to Top