ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ

Πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση δανειοληπτών, οι οποίοι αναζήτησαν προστασία μέσω του νόμου Κατσέλη, καθώς μετά τη δραματική μεταβολή των συνθηκών της ζωής τους, δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για ένα ζευγάρι οφειλετών, εκ των οποίων ο σύζυγος είναι εργάζεται με μπλοκάκι σε εταιρεία φύλαξης και λαμβάνει καθαρά το ποσό των 700 ευρώ το μήνα, ενώ παλαιότερα εργαζόταν με καθεστώς ιδιωτικού υπαλλήλου στο ίδιο αντικείμενο και ελάμβανε μισθό ύψους 1.760 ευρώ μηνιαίως. Είναι λοιπόν, αισθητή η δραματική μείωση του εισοδήματός του, ενώ η σύζυγός του είναι άνεργη από τον Ιανουάριου του 2015. Παλαιότερα, η σύζυγός του, και αιτούσα εργαζόταν ως ιδιωτική υπάλληλος και ελάμβανε μισθό ύψους 1.200 ευρώ μηνιαίως.

Η υπόθεσή τους κρίθηκε σε αρχικό στάδιο στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών και μετά το επιτυχή χειρισμό από το γραφείο της Άννας Κορσάνου, οι δανειολήπτες μπόρεσαν να δικαιωθούν και να κερδίσουν την προσωρινή διαταγή. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι επιτύχαμε την προστασία της περιουσίας τους, και ορίστηκε να καταβάλουν μόλις 70 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή ποσό χαμηλότερο από το ελάχιστο ποσό του 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης, που ορίζει συνήθως το Δικαστήριο,  και το οποίο για τους εν λόγω δανειολήπτες ανερχόταν στα 135 ευρώ.

Scroll to Top