ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

 

Με την προσωρινή διαταγή στα πλαίσια του νόμου Κατσέλη παρέχεται προσωρινή προστασία στο δανειολήπτη προκειμένου να προστατευθεί το σύνολο της περιουσίας του με τον καθορισμό ενός ποσού δόσης, εντός των δυνατοτήτων του οφειλέτη, έτσι ώστε να βρίσκεται σε θέση να καταβάλει το οριζόμενο ποσό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για ένα ζευγάρι δανειοληπτών, των οποίων τα δεδομένα ζωής έχουν ανατραπεί. Συγκεκριμένα, και οι δύο δανειολήπτες είναι άνεργοι και δεν διαθέτουν κανένα απολύτως εισόδημα. Ο αιτών εργαζόταν κατά το παρελθόν ως εργάτης σε οικοδομές, αποκομίζοντας μηνιαίο εισόδημα ύψους 1.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του, αν και απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, δεν κατάφερε να εξεύρει εργασία. Είναι γονείς δύο ανήλικων τέκνων, και προκειμένου να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες, στηρίζονται οικονομικά στους γονείς τους και σε άλλα φιλικά και συγγενικά πρόσωπα, οι οποίοι τους βοηθούν στο μέτρο που μπορούν. Μοναδικό τους ακίνητο αποτελεί η κύρια οικία στην οποία διαμένουν με την οικογένειά τους, για την απόκτηση της οποίας είχαν αναλάβει και τη δανειακή τους οφειλή.

Με την επιτυχημένη παρέμβαση της Άννας Κορσάνου, κατατέθηκε ένα ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο δικόγραφο στο Ειρηνοδικείο και κερδήθηκε η προσωρινή διαταγή. Το δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές για τους δανειολήπτες, λαμβάνοντας υπόψιν τη ιδιαιτέρως δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται και επανάληψη της συζήτησης μετά από 1 έτος, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει μεσολαβήσει κάποια μεταβολή.

Scroll to Top