Ακόμα ένας δανειολήπτης, ο οποίος αναζήτησε προστασία στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, εκπροσωπήθηκε επιτυχώς ενώπιον του Ειρηνοδικείου από το γραφείο της Άννας Κορσάνου. Μετά την επιτυχή του εκπροσώπηση κατέστη δυνατό να προστατέψει το σύνολο της περιουσίας του και να ρυθμίσει την οφειλή του έως την έκδοση οριστικής απόφασης, με την καταβολή του ποσού των 250 ευρώ μηνιαίως, παρά το γεγονός ότι οι οφειλές του έφταναν τις 300.000 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης είναι πρώην εργαζόμενος του ΟΤΕ , ο οποίος απεχώρησε με εθελουσία έξοδο και αναμένει τη χορήγηση της σύνταξής του, η οποία προβλέπεται ότι θα είναι γύρω στα 800 ευρώ. Είναι διαζευγμένος και όλα του τα έξοδα διαβίωσης καλύπτονται από την αποζημίωση που είχε λάβει το 2013. Παλαιότερα αποκόμιζε υψηλότατες αποδοχές από την εργασία του, περίπου 2.500 ευρώ μηνιαίως ενώ παράλληλα ήταν ακόμα έγγαμος και είχε και το εισόδημα της συζύγου του, το οποίο προσετίθετο στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Έτσι, ανέλαβε οφειλές για την αγορά της κύριας οικίας, η οποία δυστυχώς εξελίχθηκε σε κακή επένδυση και κόστισε ακόμα περισσότερα χρήματα. Όσο εργαζόταν, είχε τη δυνατότητα να αποπληρώνει τα δάνειά του, αλλά κατά το παρόν διάστημα δεν έχει εισόδημα και βρίσκεται σε αδυναμία. Είναι δε πατέρας ενός τέκνου 21 ετών, φοιτητή, και προσπαθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του να το συνδράμει, ως έχει ηθικό καθήκον.

Με τη μείωση, λοιπόν, του οικογενειακού του εισοδήματος, δεν ήταν πλέον σε θέση να αντεπεξέλθει στις οφειλές του και με την παρέμβαση της Άννας Κορσάνου, το Δικαστήριο όρισε την ελάχιστη καταβολή των 250 ευρώ με την οποία ο εν λόγω δανειολήπτης θα προστατεύει το σύνολο της περιουσίας του έως την έκδοση οριστικής απόφασης.

Scroll to Top